Agenda Fontys Pro Educatie

Agenda Educatie Pro
Wil jij geïnspireerd worden en kennis opdoen? 

Om jou elke dag optimaal je kansen te laten benutten, delen we onze kennis graag! Fontys Pro Educatie organiseert met grote regelmaat evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini colleges over actuele onderwerpen. Deze evenementen bieden een schat aan informatie binnen het vakgebied educatie.

  • 15 november

  SWPBS Conferentie

  Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen.

  • 10 december
  • Tilburg

  Gratis Masterclass 'Vakoverstijgend onderwijs' van de masteropleiding Leren en Innoveren VOL!

  Op 10 december organiseert Fontys Pro Educatie de gratis masterclass 'vakoverstijgend onderwijs' voor leraren en schoolleiders, die nauw betrokken zijn (of gaan worden) bij de ontwikkeling van vakoverstijgend onderwijs

  • 13 januari
  • 's-Hertogenbosch

  Januari-instroom Master Educational Needs

  Wil je niet wachten tot september met de opleiding Master Educational Needs? De Januari-instroom biedt de mogelijkheid om al in januari te starten.

  • 16 januari

  De IB'er in de schijnwerpers

  De rol van een intern begeleider is voortdurend aan verandering onderhevig. Daarom leggen toonaangevende experts en praktijkdeskundigen de focus tijdens deze conferentie op de laatste ontwikkelingen in het (passend) onderwijs en gaan ze in op de uitdagingen en veranderende rol van de IB’er.

  • 04 februari

  Workshop Sensorische Informatieverwerking

  In deze workshop zal Karin Hilkens inzicht geven in wat sensorische Informatieverwerking inhoudt, welke verschillende profielen er zijn, welke invloed deze verschillende profielen kunnen hebben op het functioneren van een kind, dus ook de klas of praktijk.

  • 12 maart

  FLOS wiskundesymposium 2020

  Op donderdag 12 maart 2020 vindt het derde FLOS wiskundesymposium plaats. Fontys Lerarenopleiding Sittard nodigt je van harte uit om op deze dag de liefde voor het vak wiskunde met elkaar en de hogeschool te vieren. Het FLOS wiskundesymposium richt zich primair op startende en ervaren wiskundedocenten en wiskundedocenten in opleiding, zowel bachelor- als masterstudenten. Docenten van verwante vakgebieden zijn uiteraard ook meer dan welkom. Het doel is om deelnemers inhoudelijk en vakdidactisch bij te scholen en te verrijken.

  • 18 maart

  Kennisplaza 2020

  Voor het derde jaar op een rij organiseert Fontys Pro Educatie het evenement Kennisplaza. Hét evenement waarbij je als onderwijsprofessional kennis haalt en met elkaar deelt.

  • 03 april

  Landelijke studiedag Klassen- en Onderwijsassistenten

  Op vrijdag 3 april 2020 vindt alweer de 15e landelijke studiedag voor klassen- en onderwijsassistenten plaats. Er zijn deskundige sprekers, interessante workshops en er is veel gelegenheid om met én van elkaar te leren. De landelijke studiedag is dé plek voor informatie, motivatie en inspiratie!

  • 07 april
  • Tilburg

  Extra Gratis Masterclass 'Vakoverstijgend onderwijs' 7 april 2020

  Op 7 april organiseert Fontys Pro Educatie een extra gratis masterclass vakoverstijgend onderwijs voor leraren en schoolleiders, die nauw betrokken zijn (of gaan worden) bij de ontwikkeling van vakoverstijgend onderwijs

  • 07 april

  Workshop Diaplus, Diatekst en Tekstenlab

  In deze workshop zal Hilde Hacquebord laten zien hoe het gebruik van toetsen beter mogelijk gemaakt wordt door ook aansluitend didactisch materiaal te leveren, genaamd Diaplus.