Agenda Fontys Pro Educatie

Sfeerafbeelding Fontys
Wil jij geïnspireerd worden en kennis opdoen? 

Om jou elke dag optimaal je kansen te laten benutten, delen we onze kennis graag! Fontys Pro Educatie organiseert met grote regelmaat evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini colleges over actuele onderwerpen. Deze evenementen bieden een schat aan informatie binnen het vakgebied educatie.

Dank voor je bezoek @ NOT 2019!

Bekijk hier een korte terugblik en de foto's

  • 25 april

  Jubileumlezing: Het schoolvak Nederlands toen en nu

  In deze lezing wordt een korte geschiedenis geschetst van de ontwikkelingen in het schoolvak Nederlands in het voortgezet onderwijs. We blikken ook vooruit: hoe voorkomen we dat het schoolvak Nederlands als een schrale cursus gezien wordt? En welke lessen vallen daarbij te trekken uit de geschiedenis van het schoolvak?

  • 20 mei

  Lectoraat Waarderen van Diversiteit on tour Eindhoven

  Wat is het verschil tussen uitgaan van diversiteit en het omgaan met verschillen? Hoe kun je hoge verwachtingen hebben van iedere leerling? Vind je deze vragen interessant? Kom dan inspiratie opdoen bij een van de bijeenkomsten van onze collegetour!

  • 23 mei

  Jubileumlezing: Verdwaald in de wereld van emoties

  Wij mensen hebben allen emoties. Deze emoties bepalen hoe we ons gedragen en welke beslissingen we nemen. Echter worden we niet enkel met ons eigen emoties geconfronteerd maar als leraar/pedagoog kom je ook in contact met de emoties van leerlingen, kinderen, collega’s etc. Hoe gaan we hiermee om? Wat doen we ermee? Wat zijn ze?

  • 11 juni
  • 's-Hertogenbosch

  Symposium 'Kwaliteit door gespreid leiderschap'

  • 13 juni

  Bijeenkomst: NRO Project Jeugdhulpverlening in de school

  • 27 juni

  Jubileumlezing: Onze plek in het heelal: schepping of toeval?

  Al duizenden jaren denken mensen na over onze plek in het heelal. Waarom zijn wij er? Zijn wij alleen? Zijn wij speciaal? Zo zegt de Bijbel dat wij geschapen zijn naar het beeld van God. De wetenschap lijkt daarvan minder overtuigd. Toch lijken natuurconstanten in het heelal exact afgestemd te zijn op het ontstaan van intelligent leven. Hoe kan dat? Gaan schepping en wetenschap hand in hand? Of zijn er wellicht antwoorden te vinden vanuit moderne wetenschappelijke inzichten? Laat u meenemen in een zoektocht naar antwoorden!

  • 14 november

  SWPBS Masterclass en Conferentie

  Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen.