Dank voor je bezoek @ NOT 2019!

Van 22 t/m 26 januari was Fontys Pro Educatie aanwezig op de grootste onderwijsbeurs van de Benelux, de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). In de Jaarbeurs Utrecht konden bezoekers bij onze stand terecht met vragen over voortgezette professionalisering of een specifieke vervolgopleiding. Van de foto booth werd veelvuldig gebruikgemaakt. Ook de Mancave, georganiseerd door Fontys Hogeschool Kind en Educatie, trok de aandacht! Hier werd aan de hand van 10 stellingen gesproken over diversiteit in het onderwijs.

Bezoekers reageerden erg enthousiast op het aanbod van Fontys Pro Educatie. Zo was een zelfstandig ondernemer erg blij met een uitgebreid gesprek, waarin we hem hielpen in zijn zoektocht naar een geschikte opleiding binnen het onderwijs. Een andere bezoeker liet weten dat ze dankzij ons de master heeft gevonden die ├ęcht bij haar past.

Ook was er vanuit schoolleiders veel belangstelling voor het maatwerk; er zijn meteen contacten gelegd voor werkbezoeken om de mogelijkheden te bekijken. Ook werden er boeiende gesprekken gevoerd over werken in het onderwijs. Bijvoorbeeld over hoe je naar specifieke onderwerpen van het onderwijs kijkt, zoals toetsing.

Fontys Pro Educatie leverde ook een bijdrage aan het inhoudelijke programma van de NOT. Lectoren Linda van den Bergh en Anouke Bakx verzorgden elk een drukbezocht seminar.

Anouke Bakx ging in op goed leraarschap voor hoogbegaafde leerlingen en gebruikte daarbij vele voorbeelden uit de praktijk. Linda van den Bergh behandelde het thema bewustwording van kansen(on)gelijkheid in het onderwijs en je eigen rol hierin, en bood meteen mogelijkheden voor vervolgactiviteiten in de klas en de school.

Wil je weten wat Fontys Pro Educatie voor jou kan betekenen?

Bezoek onze open avond in maart of neem contact met ons op.