Lerarenbeurs en andere subsidies basisonderwijs

>> Klik hier voor subsidies voortgezet onderwijs

Lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar en wil je een opleiding aan een hbo of universiteit gaan volgen? Dan kun je een lerarenbeurs aanvragen. (Niet voor post-hbo.)

Aanvraagperiode: 1 april t/m 30 juni 2019

Lerarenbeurs

Tegemoetkoming studiekosten leraren

Bent je student, zij-instromer of contractant en volg je een lerarenopleiding aan een hbo of universiteit? Of wil je je bevoegdheid halen via een PDG-traject (pedagogisch-didactisch getuigschrift)? Dan kun je een tegemoetkoming leraren aanvragen.

Aanvraagperiode: voor 31 augustus

Tegemoetkoming leraren

Levenlanglerenkrediet

Wil je een hbo of universitaire opleiding in deeltijd doen, maar heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je in aanmerking komen voor een lening.

Aanvraagperiode: voor de start van je opleiding

Levenlanglerenkrediet

Zij-instroom

Ga je het zij-instroomtraject doen? Dan kan jouw werkgever subsidie aanvragen.

Aanvraagperiode: van 16 oktober 2018 t/m 15 oktober 2019

Schoolleiderstegemoetkoming

Ben je schoolleider en wil je een (universitaire) masteropleiding volgen? Dan kan je, met het bevoegd gezag van de school, een subsidie aanvragen voor de vervanging van jouw uren.

Aanvraagperiode: elk jaar van 1 april t/m 15 oktober

Schoolleiderstegemoetkoming

Subsidie cultuurbegeleider

Geef je cultuuronderwijs in het primair of speciaal onderwijs? Dan kun je een subsidie krijgen om cultuurbegeleider te worden.

Aanvraagperiode: voor de start van de opleiding

Subsidie cultuurbegeleider

Subsidie bewegingsonderwijs

Heb je een onderwijsbevoegdheid voor het primair of speciaal onderwijs en ga je de leergang Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs volgen? Dan kun je een subsidie bewegingsonderwijs aanvragen. Dit is een tijdelijke regeling, die loopt van 2019 tot en met 2020.

Aanvraagperiode: 8 weken voor de start van de opleiding

Subsidie bewegingsonderwijs