Werken en studeren

Wil jij naast je baan een studie volgen en je op die manier verder ontwikkelen, werken aan je carrière en een leven lang blijven leren? Dat kan bij Fontys Pro. Op jouw manier, volgens jouw keuzes. Wij ondersteunen je graag bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we vanuit actuele inzichten en samen met bedrijven en andere professionals

Bij Fontys bieden we je volgende mogelijkheden:

 • Bachelor deeltijd / avondopleidingen
  Een volwaardige 4-jarige hbo-opleiding die je volgt in de avonduren of verdeeld over een aantal dagdelen. Hiermee combineer je een hbo-opleiding met je werk en je privéleven.
 • Associate degree
  Een 2-jarige hbo-opleiding vol praktische en theoretische kennis. Met name interessant voor mbo’ers die hun kennis willen uitbreiden en een volgende stap willen zetten in hun carrière, maar die niet direct 4 jaar willen studeren.
 • Masteropleidingen
  Als je een hbo-opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen.
 • Duale opleidingen
  Een combinatie van werken en leren, ook wel leerwerktraject. Je hebt hierbij een contract nodig van je werkgever waarin onder meer is vastgelegd dat je dat wat je leert in je studie, in praktijk kunt brengen in je werk.
 • Post-hbo/post-bachelor
  Een opleiding die je kunt volgen als je een bacheloropleiding van een hbo of universiteit hebt afgerond.
 • Cursussen en trainingen
  Met onze cursussen en trainingen kun je je specialiseren of verdiepen in bepaalde aspecten van jouw werkveld. Met behulp van dit aanbod doe je relatief snel kennis op over zaken die voor jou of je werk relevant zijn. De cursussen variëren in lengte, studiebelasting, lesplaats en kosten. Afhankelijk van cursus of training is het mogelijk om een certificaat te ontvangen.
 • Events, workshops, online colleges en webinars
  Sessies (fysiek of online) om kort en snel actuele kennis op te doen of om je te laten inspireren.

  Flexibel studeren

  Wij vinden het belangrijk dat jij zo flexibel mogelijk kunt studeren. Daarom werken onze opleidingen continu aan het (verder) flexibiliseren van hun aanbod. Dat betekent dat jij invloed kunt uitoefenen op de inrichting van je leertraject. Hierdoor sluit je opleiding maximaal aan op je individuele ambities en omstandigheden als professional.

  Je geeft je persoonlijk leertraject vorm door samen met je studiecoach na te denken over wat je leert, waar je leert, wanneer je leert en hoe.

  Hulp bij studiekeuze

  Welke studie, en welke onderwijsvorm, past het beste bij jouw situatie en wensen? Onze opleidingenzoeker geeft je overzicht en richting. Je bent ook van harte welkom op onze open avonden. Wil je je persoonlijke situatie bespreken en samen met ons zoeken naar wat het beste aansluit? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de opleidingscoördinator van de opleiding die je overweegt te gaan volgen. Meer informatie vind je bij de opleiding van je keuze.

   Ik wil graag een oriëntatiegesprek

   plan jouw afspraak

   NVAO geaccrediteerd

   Onze hbo- en masteropleidingen zijn door de overheid erkend en geaccrediteerd door het NVAO. De kwaliteit wordt continu bewaakt en de inhouden geactualiseerd.

   Sfeerafbeelding Fontys

   Kenmerken van een deeltijd avondstudie

   • 1 tot 2 avonden per week
   • 12 tot 24 uur studiebelasting per week (gemiddeld)
   • Kosten aftrekbaar van inkomstenbelasting
   • Studie naast 'gewone' baan en salaris
   • Relevante werkervaring meestal vereist