Studiekeuze

Een studie kiezen die echt bij je past, is van groot belang. Fontys biedt daarom hulp bij het maken van die keuze door o.a. het overzicht in de opleidingenkiezer. Natuurlijk zijn er open dagen en open avonden, maar kun je ook een dagje of avond meelopen met studenten die al bezig zijn met een bepaalde studie. Of kies voor een persoonlijk gesprek met een inhoudsdeskundige van een specifieke opleiding.

Opleidingenzoeker

Ben je op zoek naar een studie, cursus of training die je kunt combineren met je werk èn met je privéleven? Fontys biedt hiervoor nogal wat mogelijkheden. Je kunt kiezen uit ons ruime aanbod van bacheloropleidingen in deeltijd, duaal of via afstandsleren. En verder post-hbo-opleidingen, masters, cursussen en Associate degrees. Neem eens een kijkje op onze opleidingenzoeker .

Open dagen en avonden

Je weet waar je interesse ligt. Maar dan nog zijn er zoveel studies en studievormen om uit te kiezen. Wat past het beste bij jouw wensen en mogelijkheden? Kom je dan eens oriënteren op onze open dagen en avonden. Het is de moeite waard om met hulp van docenten en studenten een juiste keuze te maken. Zij kunnen je informeren over opzet, inhoud en bijvoorbeeld studiebelasting.

Even meelopen

Veel opleidingen bieden de mogelijkheid om het onderwijs in de praktijk mee te maken. Je kunt dan een dagje of avond meelopen om zo te kijken of de vorm en inhoud bij je past. Interesse? Ga dan naar de opleiding van je keuze en kijk bij het onderwerp ‘Open dagen en zo’. Je vindt daar de mogelijkheden en je kunt je ook direct aanmelden.

Persoonlijk gesprek

Denk je na over een opleiding, maar weet je nog niet of het past in jouw persoonlijke situatie, of bij jouw vakkennis? Twijfel je of je in je huidige baan voldoende ruimte kunt vrijmaken of dat je een goede leerwerkplek kunt vinden? Wil je eerst meer weten over zo’n maatwerktraject, of loop je tegen heel andere vragen aan? Maak altijd een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de opleidingscoördinator van de deeltijd. Deze kan met je meedenken, jouw persoonlijke situatie in kaart brengen en samen met jou uitstippelen hoe de studie voor jou het beste vorm kan worden gegeven. Het gesprek is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Bij de opleiding van je keuze vind je meer informatie.

NVAO geaccrediteerd

Onze hbo- en masteropleidingen zijn door de overheid erkend en geaccrediteerd door het NVAO. De kwaliteit wordt continu bewaakt en de inhouden geactualiseerd.

 • Hbo bachelor deeltijdopleiding

  Wat is een hbo-bachelor opleiding? Een hbo-bachelor is een geaccrediteerde volwaardige hbo-opleiding die opleidt tot bachelorniveau. Het diploma is gelijk aan de hbo-voltijdopleiding en de studie duurt net als de voltijdvariant 4 jaar waarbij je een of twee dagen per week onderwijs volgt, dat kan zijn als avondopleiding of verspreid over verschillende dagdelen. De invulling van het les- en praktijkrooster (stage) verschilt per opleiding.

  Toelating

  Wil je een hbo-bachelor in deeltijd gaan volgen dan ben je in principe toelaatbaar tot de opleiding als je beschikt over één van de volgende diploma’s:

  • havo/vwo, met het juiste profiel of toelaatbare vakkenpakket
  • mbo, bve-diploma met niveau 4

  Vaak is vrijstelling mogelijk op basis van eerder opgedane werkervaring. Als je niet in het bezit bent van zo’n diploma en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsonderzoek doen.

  Meer weten? Kijk bij de betreffende opleiding onder het kopje ‘Toelatingseisen’ voor meer informatie en de exacte toelatingseisen.

  Aanmelden

  Aanmelden voor een hbo bachelor in deeltijd kan tot 31 augustus 2017.
  Dit doe je bij Studielink. Lees meer over de aanmeldprocedure.

  Lees ook:

 • Associate Degree
  Download brochure Asscociate Degree Download brochure Asscociate Degree

  Wat is een Associate Degree?

  Een Associate Degree is een tweejarige hbo opleiding vol praktische en theoretische kennis. Die kennis is direct toe te passen in je werk. Specialiseren in je werkveld en sneller grote stappen maken? Dan is een verkort hbo ideaal als je al een tijdje werkt en klaar bent voor een volgende stap!

  Op dit moment worden de volgende Associate Degree opleidingen aangeboden:

  Economie
  • Accountancy Tweejarige associate degree opleiding die opleidt tot assistent accountant voor het midden- en kleinbedrijf.
  • Commerciële Economie Tweejarig, praktijkgericht programma op hbo-niveau leidt op tot wettelijk erkende graad in de marketing.
  • Small Business en Retail Management Tweejarig hbo-programma dat opleidt leidinggevende functies in o.a. retail en recreatie.
  Gezondheidszorg
  • Ervaringsdeskundige in de zorg Deze Associate Degree leidt op tot ervaringswerkers in het sociale domein van de geestelijke gezondheidszorg.
  • Management in de Zorg Tweejarig hbo-programma dat opleidt tot operationeel manager in de zorgsector.
  • Zorg en Technologie De zorgsector is enorm in ontwikkeling. Nieuwe technieken en betere apparaten worden steeds ingewikkelder. Hiervoor zijn professionals nodig met verstand van zorg én techniek.
  Onderwijs
  Techniek en ICT
  • ICT Service Management Wil je kwaliteitsverbeterend en vernieuwend bezig zijn in de context van business en ICT?
  • Technische Bedrijfskunde In twee jaar kun je opgeleid worden tot een ondernemende, praktisch ingestelde (assistent) manager.
  • Elektrotechniek Deze nieuwe tweejarige opleiding richt zich vooral op mensen die praktijkgericht zijn en meer diepgang in de uitoefening van hun functie nodig hebben.
  • Werktuigbouwkunde De keuze om naast je baan voor deze Associate Degree te kiezen betekent voor jou een aanzet tot een meer interessante werkkring met goede beroepsperspectieven.

  Toelating

  Toelatingseisen voor een Associate Degree zijn: mbo-niveau 4, havo- of vwo-diploma; met of zonder werkervaring.

  Aanmelden

  Aanmelden voor een AD gaat via Studielink en lees je meer over op de informatiepagina van de betreffende AD-opleiding. 

 • Masteropleidingen

  Als je een HBO opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding geeft verdieping en biedt je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Je hebt keuze uit diverse masters binnen veel vakgebieden op meerdere locaties in het land. Afhankelijk van de opleiding wordt deze in voltijd en/of deeltijd in 1 en/of 2 jaar aangeboden.

  Daarnaast zijn een aantal van onze deeltijd Masters opgebouwd uit meerdere losse Masterclasses die afzonderlijk te volgen en af te ronden zijn. Je bent daardoor flexibel wat betreft studieplanning en studieduur. Bovendien is dit interessant als je er nog niet zeker van bent of je wel een volledige Masteropleiding wilt volgen.

  Kenmerken:

  • Afgestemd op de belangrijkste trends en ontwikkelingen uit de beroepspraktijk
  • Voor professionals met werkervaring die een voortrekkersrol willen vervullen bij innovatie en implementatie van veranderingen.
  • De masteropleiding besteedt veel aandacht aan onderzoeks- en managementvaardigheden
  • Studieduur is 2-3 jaar

  Toelating

  Heb je een afgeronde bachelor-opleiding, dan kun je doorstuderen voor een master-titel. Afhankelijk van de opleiding wordt deze in voltijd en/of deeltijd in 1 en/of 2 jaar aangeboden.

  Aanmelden

  Aanmelden voor een master doe je op de informatiepagina van de betreffende masteropleiding. 

 • Post-hbo, cursussen en trainingen

  Post-hbo opleidingen

  De post-hbo opleidingen zijn te volgen als je in het bezit bent van een afgeronde bachelor-opleiding van het hbo of universiteit. 

  Cursussen en trainingen

  Om je te specialiseren en te verdiepen in bepaalde aspecten van jouw werkveld, is het mogelijk om te kiezen voor een specifieke cursus. Je volgt dan geen complete opleiding, maar kiest onderdelen die voor jou relevant zijn. De cursussen variëren in lengte, studiebelasting, lesplaats en kosten. Je ontvangt na afloop een certificaat.

  Je wilt je kennis of vaardigheden binnen een vakgebied vergroten:

  • Onze trainingen en cursussen zijn praktijkgericht, jouw werksituatie staat centraal.
  • Het eindniveau is afhankelijk van de cursus; meestal ontvang je een certificaat.
  • De studiebelasting en studieduur zijn sterk afhankelijk van de cursus of training; eenmalig een aantal uur of een jaar lang tot 20 uur per week.
  • Specifieke kenmerken: nieuwe ontwikkelingen en flexibele arrangementen.

  Toelating

  Of je kunt starten met een cursus of training is afhankelijk van je vooropleiding en verworven competenties. Elke cursus of training stelt andere voorwaarden. Bekijk de informatie over de cursus of training en neem contact op met de betreffende contactpersoon.

  Aanmelden

  Aanmelden voor een post-hbo opleiding of een cursus of training doe je op de informatiepagina van de betreffende cursus of opleiding.


 • Duale opleidingen

  Een duale opleiding houdt in, dat je je baan combineert met een studie. Daarvoor heb je een contract nodig van je werkgever, waarin o.a. geregeld is dat je de mogelijkheid hebt je studie ook daar in de praktijk te brengen. Je volgt dan een zogenaamd leerwerktraject.

  Bekijk alle duale opleidingen