Opleidingen, cursussen en trainingen

Wij zijn er voor iedereen die op hbo-niveau zijn talenten en kennis als professional verder wil ontwikkelen. Fontys biedt jouw werknemers het vooruitzicht dat ze zich, vanuit hun eigen talenten en ervaring, optimaal ontplooien. Tot professionals die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, bijdragen aan vernieuwingen in hun werkveld én die zich blijvend ontwikkelen. Zo blijf je als bedrijf ook up-to-date. Naast onderstaand aanbod bieden we ook tal van workshops, minicolleges, events en webinars aan. Kijk hiervoor op Fontys Pro.

Opleidingen

Fontys biedt een groot aantal beroepsopleidingen aan voor werkenden. Afhankelijk van het type opleiding zijn er mogelijkheden om de opleiding af te stemmen op de behoeften van een bedrijf, instelling of individu. 

Cursussen en trainingen

Bij Fontys kunnen jouw medewerkers hun vakkennis verdiepen, specifieke vaardigheden leren of zich voorbereiden op bijvoorbeeld een leidinggevende functie. Onze cursussen en trainingen worden continu ontwikkeld en aangescherpt.

Een groot deel van ons opleidingsaanbod is ook in cursusvorm te volgen. In plaats van een volledige opleiding kun je ervoor kiezen om alleen specifieke onderdelen te volgen. Dat geldt zowel voor modulen uit onze hbo-opleidingen als voor post-hbo en andere professionaliseringsonderdelen. Naast cursussen zijn er ook onderdelen te volgen in de vorm van workshops, trainingen of in-service settings.

Waarom kiezen voor Fontys?

Fontys als opleider voor professionals staat bekend om:

 • De aandacht voor de student, zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Zijn leerbehoefte, de behoefte om jezelf of je organisatie te onderscheiden en de privé- en werksituatie staan daarbij centraal.
 • Onze duurzame relatie met partners in de regio.
 • Samen met deze partners en onze groot aantal alumni/oud-studenten heeft Fontys een groot netwerk van kennis.
 • De sterke verbinding tussen onderwijs en onderzoek waarmee we continu ons onderwijs verrijken.
 • Onze praktijkgerichte docenten.
 • De passende vertaling van theorie naar praktijk en omgekeerd.

  Maatwerk

  In onze maatwerktrajecten stemmen wij een opleiding af op de specifieke situatie of problematiek van een bedrijf of instelling, en op het niveau van de deelnemende medewerkers. Een wisselwerking tussen de opleiding en de bedrijfspraktijk staat daarin centraal. Opleidingen kunnen uitgevoerd worden op een van onze leslocaties of op locatie van een bedrijf of organisatie.

  Een overzicht van al onze opleidingen, trainingen en cursussen vind je in de Opleidingen- en cursuszoeker.

   Studenten tijdens de les
   Sfeerafbeelding Fontys

   Contact

   Reactieformulier
   Klantcontactcentrum:

   08850 80000
   info@fontys.nl
   Rachelsmolen 1, Eindhoven
   +31 610176464