Stages en afstudeeropdrachten

Onze opleidingen zijn zo praktijkgericht doordat studenten hun stages en afstudeeropdracht vervullen bij bedrijven en organisaties. Als werkgever heb je hier ook voordeel van: een stagiair of afstudeerder kan zich helemaal vastbijten in een opdracht en met de resultaten daarvan komt een bedrijf of organisatie verder. In een wereld waarin ontwikkelingen snel gaan, kun je als bedrijf zo waardevolle kennis opdoen.

De voordelen van een stagiair van Fontys

Heb je als werkgever bepaalde vraagstukken, projecten of opdrachten binnen je bedrijf of organisatie waar je eigen medewerkers niet aan toe komen? Dan kan een stagiair uitkomst bieden:

  • Omdat stagiairs zich kunnen richten op de specifieke praktijkopdracht of een onderzoek, behalen ze binnen korte tijd resultaat dat voor de onderneming van toegevoegde waarde is.
  • Studenten hebben een frisse kijk op de onderneming en werkmethoden en zien alles vanuit een ander perspectief. Hiermee kun je als werkgever tot nieuwe inzichten komen.
  • Een stagiair is goed gekwalificeerd, hoog opgeleid en gemotiveerd om werkervaring op te doen.
  • Stagiairs inhuren is een goede manier van personeelswerving: meer dan 20% van de stagiairs treedt in dienst bij een bedrijf na de stage. Dit scheelt wervingskosten.
  • Via stagiairs kom je als bedrijf in contact met het onderwijsveld. Samen met het bedrijfsleven kan Fontys haar onderwijs beter op de praktijk laten aansluiten.

Stagevergoeding

Bied je een stageplaats aan dan ben je niet verplicht een vergoeding te geven, al is het wel gebruikelijk. Zeker wanneer dit zo staat omschreven in de voor jouw bedrijf geldende CAO, maar ook in sectoren waar de vraag naar studenten en stagiairs hoog is.

Afstuderen

Tijdens een afstudeeropdracht werkt een student aan een opdracht binnen een bedrijf of organisatie. Deze opdracht is uiteraard relevant voor het bedrijf en direct gerelateerd aan de werkpraktijk.

Op zoek naar een stagiaire of afstudeerkandidaat? Meld hier je stage of afstudeeropdracht aan.