Onderwijs

Het spreekt voor zich dat de betrokkenen binnen dit project alle mogelijkheden inzetten die Fontys Paramedische Hogeschool te bieden heeft op het gebied van hoger onderwijs. En dat we het onderwijs koppelen aan de verschillende partners die betrokken zijn bij dit SIA Raak-project.

Multidisciplinaire samenwerking

De studenten die participeren in het klompvoetproject studeren aan verschillende opleidingen en werken daardoor multidisciplinair samen aan deelonderzoeken binnen het project. Het gaat hierbij met name om studenten uit de profileringsfase Technologie in de zorg, die studeren aan de opleidingen:

  • MBRT (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken)
  • Fysiotherapie
  • Mens en Techniek - Differentiatie Orthopedische Technologie

Stages, minoren, projecten

De studenten van de verschillende opleidingen nemen deel aan het project in de vorm van:

  • Een (afstudeer)stage
  • De minor EGT (Expertisecentrum Gezondheid, zorg  en technologie)
  • Verschillende semester- en kwartaalprojecten


3D gangbeeldanalyse

In het bewegingsanalyse lab van de Fontys worden de 3D gangbeeldanalyses uitgevoerd in combinatie met een drukmeting en echografie van de achillespees en de kuitspier.
Lianne Grin (docent-onderzoeker, team Mens en Techniek, differentiatie orthopedischetechnologie) en Lisa van Oorschot (onderzoeker - bewegingswetenschapper) voeren de metingen uit. Zij worden ondersteund door Lars de Bekker (docent-onderzoeker profileringsteam Technologie in de zorg) en Lambert Baken (docent-onderzoeker team MBRT). Daarnaast werken meerdere studenten van verschillende paramedische opleidingen mee aan het project. Zij voeren binnen het project hun afstudeeronderzoek uit op het gebied van gangbeeld en echografie.

Technologie in de zorg

Sfeerafbeelding Fontys

Universitaire studies participeren eveneens

Via studentenprojecten worden andere partners betrokken bij dit project, zoals de Universiteit van Maastricht. Daarnaast krijgen ook studenten Geneeskunde en Bewegingswetenschappen via de orthopedie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en Máxima Medisch Centrum de mogelijkheid om hun wetenschappelijke (afstudeerstage) te lopen binnen dit project.