Over SCHAT

Doel

Er raken in verpleeghuizen veel zaken zoek, van hulpmiddelen tot meubilair, maar bijvoorbeeld ook (orthopedische) schoenen van bewoners. Tijd die dus niet aan zorg besteed wordt. Daarnaast zijn er allerlei hulpmiddelen zoals tilliften, waarvan niet bekend is hoe vaak ze gebruikt worden. Toch wordt er veel geld uitgegeven aan het onderhoud ervan. Het Nederlandse MKB heeft veel technieken beschikbaar die een oplossing kunnen bieden. Hoe kun je deze track&trace – technologie slim inzetten in het verpleeghuis? En met welke juridische en ethische kaders rekening moet je rekening houden?

Producten/resultaten

In twee verschillende verpleeghuizen zal een track & trace-demonstrator gebouwd worden. Deze worden gebouwd rond vier producten die als voorbeeld voor productcategorieën kunnen dienen. Het gaat hierbij om zorgstoelen (Lensen), slimme verpleeghuisbedden (Sentida bed 7i) (Wissner-Bosserhof) en (til)hulpmiddelen (ErgoCare Vennik) en een veel voorkomend hulpmiddel dat reeds in het verpleeghuis aanwezig is, namelijk orthopedische schoenen (Wittepoel).

Nieuwe (ontwerp)kennis, best practices, onderwijsmodules, testresultaten in een echte zorgsituatie zijn naast publicaties en presentaties de belangrijkste resultaten van dit project.