Over SCHAT

Doel

Er raken in verpleeghuizen veel zaken zoek, van hulpmiddelen tot meubilair, maar bijvoorbeeld ook (orthopedische) schoenen van bewoners. Tijd die dus niet aan zorg besteed wordt. Daarnaast zijn er allerlei hulpmiddelen zoals tilliften, waarvan niet bekend is hoe vaak ze gebruikt worden. Toch wordt er veel geld uitgegeven aan het onderhoud ervan. Het Nederlandse MKB heeft veel technieken beschikbaar die een oplossing kunnen bieden. Hoe kun je deze track&trace – technologie slim inzetten in het verpleeghuis? En met welke juridische en ethische kaders rekening moet je rekening houden?

Producten/resultaten

Er zijn diverse artikelen verschenen in (wetenschappelijke) (vak)bladen, in samenwerking met projectpartners, o.a. m.b.t. ethiek en ontwerp technologie, review van RTLS, ethiek focusgroep sessies, ontwerp en dementie, en juridische aspecten.

Binnen Fontys is een testopstelling gerealiseerd, waarin track & trace technologie is gerealiseerd en getest. Tevens is een interface ontworpen om deze technologie als zorgprofessional te kunnen benutten.

Er is met een groot aantal projectpartners gewerkt aan de ontwikkeling van twee scenario’s. Eén van deze scenario’s is verder uitgewerkt tot een werkend concept en gerealiseerde demonstrator in een verpleeghuis. Dit scenario en deze technologie is de basis geweest voor de businesscase t.a.v track & trace in het verpleeghuis die is verschenen.

De resultaten van dit onderzoek zijn donderdag 20 september 2018 tijdens het symposium ‘Zorgtechnologie, ben jij er klaar voor / mee*?’ gepresenteerd. Het project is op 31 december 2018 afgesloten.