Partners

Dit SIA-RAAK project is een gezamenlijk initiatief van de Fontys Paramedische Hogeschool en de orthopedie van het Máxima Medisch Centrum en Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Máxima Medisch Centrum - https://www.mmc.nl/orthopedie 

Catharina Ziekenhuis Eindhoven - http://www.orthopedie-grooteindhoven.nl/kinderorthopedie

Andere partners in dit consortium zijn:

De betrokkenheid van alle partijen die een rol spelen in de behandeling van klompvoeten vormt de garantie dat de resultaten van dit onderzoek relevant en toepasbaar zijn voor de klinische praktijk.

Máxima Medisch Centrum

In het Máxima Medisch Centrum zijn twee kinderorthopedisch chirurgen en een fellow kinderorthopedie werkzaam. Arnold Besselaar (kinderorthopedisch chirurg) is gespecialiseerd in de behandeling van klompvoetpatiënten. Arnold Besselaar was voorzitter van de Richtlijnontwikkeling Klompvoetbehandeling en zet zich onder andere door wetenschappelijk onderzoek in voor de optimalisering van de klompvoetzorg Nederland. Bij het opzetten en uitvoeren van onderzoeksprojecten wordt hij ondersteund door Marieke van der Steen (onderzoekscoördinator-orthopedie).
Samen met het Catharina Ziekenhuis Eindhoven is het Máxima Medisch Centrum een erkend Klompvoetcentrum, erkend zowel door het Nederlandse Orthopaedische Vereniging als de Nederlandse Vereniging Klompvoetjes (oudervereniging).
Patiënten kunnen door de behandelend kinderorthopedisch chirurg benaderd worden voor deelname aan het gangbeeldproject.

Fontys Paramedische Hogeschool

Benedicte Vanwanseele, werkzaam aan Fontys Paramedische Hogeschool en KU Leuven is de leider van dit project. Zij is gespecialiseerd in de biomechanica van het menselijk bewegen en 3D gangbeeld analyse.

MMC en Catharina

Marieke van der Steen is onderzoekscoördinator bij de Orthopedie en in deze functie betrokken bij meerdere onderzoeksprojecten rondom de klompvoet. Binnen dit project zorgt zij voor de afstemming tussen Fontys en de beide ziekenhuizen.