Verpleeghuis van de toekomst is een thuis

In ons land wonen ruim 65.000 mensen in verpleeghuizen. Een goed thuisgevoel helpt om de kwaliteit van leven in het verpleeghuis optimaal te maken. In dit project wordt met verpleeghuisorganisaties en experts op het gebied van kwaliteit van zorgbouw en verpleeghuiszorg het thuisgevoel onderzocht.

Laatste nieuws

Op 23 januari 2018 werd het project Het Verpleeghuis van de Toekomst is (een) Thuis! onderscheiden met een EFID Award 2017 onder auspicien van het Bulgaarse voorzitterschap van de Europese Commissie. In het Bulgaarse Sofia namen projectleider Joost van Hoof en docentonderzoeker Marianne Nieboer namens het team vol trots en dankbaarheid de award in ontvangst. Het onderzoeksteam bestond uit afvaardigingen van FPH, FHM&G en FHHRM&P, met medewerking van 4 verpleeghuisorganisaties (BrabantZorg, Archipel Zorggroep, SavantZorg, Vitalis Woonzorggroep), EGM Architecten, Maastricht University en Quinnipiac University, en vele afstudeerders vanuit heel Fontys en studenten van de minor Gezondheidszorg en Technologie. De award werd toegekend voor het 'stemgeven' aan ouderen met dementie over hoe zij hun thuisgevoel in het verpleeghuis ervaren of wensen te ervaren. De award helpt om de resultaten van het onderzoek verder te vertalen naar de praktijk, onder meer in de vorm van cursussen.

Marianne Nieboer (l) en Joost van Hoof nemen namens Fontys Paramedische Hogeschool/Expertisecentrum Gezondheid en Tecnhnologie (EGT) prijs in ontvangst. Marianne Nieboer (l) en Joost van Hoof nemen namens Fontys Paramedische Hogeschool/Expertisecentrum Gezondheid en Tecnhnologie (EGT) prijs in ontvangst.