Purple

Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.

Purple introductieweek 2022

In september start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 22 t/m 26 augustus 2022. Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2022 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar. Op de aftermovie hieronder, de Facebookpagina van Fontys en in de highlights op Instagram zie je terug hoe we de afgelopen editie beleefden. Uiteraard binnen de toen geldende maatregelen. Nieuws over Purple vind je terug op de nieuwspagina van Fontys.

Deze week is opgezet met verschillende onderdelen. Je start ‘klein’ op de opleidingsdagen. Deze vinden plaats op maandag en/of dinsdag, afhankelijk van het instituut en de opleiding waar je gaat studeren. Hier maak je kennis met je medestudenten, de leraren en de opleiding. Iedere opleiding doet zijn best om jou een zo warm mogelijk welkom te geven. De invulling van deze dag(en) verschilt per opleiding.
Op de stadsdag verken je de stad Eindhoven en Tilburg. Op deze 'Stadsdag' ontmoet je studenten van andere opleidingen en maak je kennis met je nieuwe studiestad. Je leert wat er de hotspots zijn en wat er te beleven valt. Ook word je wegwijs gemaakt in de stad waar jij de komende jaren veel tijd gaat doorbrengen. Dit gebeurt aan de hand van activiteiten en belevenissen, georganiseerd door lokale ondernemers waaronder het horecafeest en kroegentocht.

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival. Hier komt de gehele Fontys community samen. De deelnemers uit alle steden van alle introductie programma's komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. Zo sluit je de introductie week in stijl af met een feestje waar je het met jouw nieuwe vrienden, klasgenoten en leraren nog lang over gaat hebben. 

Hieronder zie je de globale weekplanning van de Purple introductieweek.

Meer informatie over het programma vind je op Goede Start // More information about the programme can be found at Fresh@Fontys.

LET OP:

Ben jij een huidige tweede en derdejaars student (schooljaar 2020/2021 en 2021/2022)? Dan is een Purple Festival ticket te verkrijgen met 50% korting (van 16 naar 8 euro), zodat jij nog een mooi feestje kan inhalen nu het weer kan en mag!

Purple introductie

Bereikbaarheid en route

Openbaar vervoer

De Koepelhal ligt op 5 min lopen vanaf Centraal station Tilburg.

Kiss en ride

Wordt je afgezet en weer opgehaald? Gebruik hier dan vrije parkeervakken voor die rondom de Koepelhal beschikbaar zijn. Er wordt geen specifieke kiss & ride ingericht.

Parkeren

Kom je met de auto? Je kunt het makkelijkste je auto dan parkeren in Parkeergarage Tivoli of Knegtel.

Fietsenstalling

Je kunt je fiets parkeren in de NS-Fietsenstalling bij Station Tilburg. Er is hier voldoende plek en de openingstijden zijn ruim. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang van de Koepelhal.Vanwege alle werkzaamheden in de Spoorzone verzoeken we je vriendelijk om fietsen enkel in de NS-fietsenstalling te plaatsen.

Mindervaliden

Ben je mindervalide? Geen probleem, het feest is voor iedereen toegankelijk. We houden niet specifiek rekening met rolstoelplaatsen, wel zijn er speciale toiletvoorzieningen. Het buitenterrein is iets minder goed toegankelijk.

Locatie en voorzieningen

Zijn er lockers?

Ja, deze reserveer je eenvoudig vooraf of op locatie door het scannen van een QR-code. Je rekent meteen af en kunt je locker meteen gebruiken. Dit jaar zijn de lockers beschikbaar op de camping en het festival. Dit systeem werkt met een reservering vooraf of ter plekke kan je een QR-code scannen. Er zal ook een masterkey aanwezig zijn, mocht je de QR-code kwijt zijn of met een lege telefoon zitten. Let op: vol = vol dus reseveer tijdig jouw kluisje op deze plek(ken). Je huurt een locker voor de hele introductieweek. Een medium locker is 6,50 euro (/week) met de afmeting 25x25x40 cm | Een large locker is 8,00 euro (/week) met de afmeting 25x35x40 cm. De lockers van de camping hebben een andere QR-code en betaling dan de lockers op het festivalterrein.

Is er een garderobe?

Nee, er is geen losse garderobe aanwezig.

Kan ik mijn telefoon opladen?

Nee dat is niet mogelijk.

Zij er toiletten voor mindervaliden?

Ja, die zijn er! Heb je ergens hulp bij nodig? Onze mensen helpen je graag.

Kan ik overal met pin betalen?

Bij het Purple festival betaal je bij de bars en foodcorners met je polsbandje. Opwaarderen doe je eenvoudig via je account. Heb je nog saldo over na Purple? Binnen 14 dagen wordt het geld automatisch teruggestort op je bankrekening. Houdt er rekening mee dat je per keer opwaarderen €1,- servicekosten betaald.

Is er een WIFI verbinding?

Er is geen wifi netwerk voor bezoekers beschikbaar.

Ik ben iets verloren, wat nu?

Neem dan contact op met het klantcontact centrum van Fontys 08850 80000

Roken

Roken binnen en in tenten is niet toegestaan. Er is voldoende plek om elders buiten te roken.

Is er security aanwezig?

Voor jou en onze veiligheid is er beveiliging aanwezig.

Is er EHBO aanwezig?

Tijdens het feest is er ook EHBO aanwezig, op een vaste post en mobiel op het terrein.

Ticket

Wanneer kan je tickets kopen?

TBA.

Toegangsbewijs uitprinten of digitaal?

We werken graag zo duurzaam mogelijk, het is dan ook niet nodig om je ticket te printen. Deze kun je vanaf je telefoon tonen bij de ingang.

Programma

Tijden

De deuren gaan om 14.00 open en het festival duurt tot 23.00.

Incheck

Vanaf 14.00 gaan de deuren open en bieden we het programma aan. Wees op tijd en mis geen moment!

Eten en drinken

Munten

We verkopen geen losse munten maar je betaald met je polsbandje.

Muziek

Wordt er harde muziek gedraaid?

Er zijn verschillende podia en muziekstijlen en die hebben allemaal een eigen volume. Deze muziek staat over het algemeen hard. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te gebruiken. Deze oordoppen zijn ook te koop bij de bars.

Corona

Corona is onvoorspelbaar en daarom kan deze informatie (last-minute) wijzigen. Op dit moment zijn er geen coronamaatregelen waar wij en jij rekening mee moeten houden. Mocht dit wel zo zijn dan informeren we je natuurlijk.

Huisregels

De huisregels van de organisator zijn van toepassing op dit evenement. Deze kun je o.a. bij de ingang van het evenement teruglezen.

Foto en video

Mag ik zelf filmen?

Uiteraard mag je met je mobiele-telefoon zelf foto’s en video’s maken voor eigen gebruik. Het zelf meebrengen van professionele apparatuur is niet toegestaan. Op het feest lopen ook fotograven en videograven rond. Als je op het feest bent ga je automatisch akkoord met het feit dat er mogelijk foto’s of videobeelden gemaakt worden van je. Je kunt bij de foto/videograaf aangeven dat je dit niet prettig vindt. Beelden worden met name gebruikt voor eigen verslaglegging.


Wat is Purple?

Ook in 2022 organiseren wij weer de Purple introductieweek. Purple verwelkomt de nieuwe studenten en zorgt ervoor dat zij hun medestudenten, de opleiding en de stad leren kennen. Houd de website in de gaten voor updates rondom dit evenement.

Voor Fontys, en ook voor Purple, is duurzaamheid en vitaliteit erg belangrijk. We willen onze studenten niet alleen hun diploma zien halen, we willen dat zij dat doen op een gezonde manier en in een duurzame omgeving.

Purple draagt daar ook een steentje aan bij door de kiezen voor duurzame activiteiten en samenwerkingen te zoeken met de juiste partners.

Zo werken we samen met Alcoholwijs, een project binnen Fontys dat zich inzet voor verantwoordelijk gebruik van alcohol. Een andere samenwerking is met de projectgroep mobiliteit, een groep die werkt aan een veilig en bereikbaar Fontys. Daarnaast worden duurzame en gezonde keuzes gestimuleerd in de reis van en en naar Fontys.  

Purple 2022

22 t/m 26 augustus

Terugblik vorige editie

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.


Sfeerafbeelding Fontys

Sponsoren

In augustus start het nieuwe collegejaar 2022-2023. Voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys organiseren we ook dit jaar weer de Purple Introductieweek op locatie Eindhoven, Tilburg, en Venlo van 22 tot en met 26 augustus 2022.

Dit is dé kans om jouw bedrijf in contact te brengen bij onze (internationale) studenten in deze steden.

Purple in cijfers:

  • 1.500 studenten overnachten op de Purple Camping in Goirle
  • 2.500 studenten overnachten in tijdens Purple in Eindhoven
  • 2.000 studenten in Tilburg en 5.500 studenten in Eindhoven doen mee aan de stadsprogramma’s Eindhoven en Tilburg
  • 12.000 studenten en medewerkers van Fontys worden verwacht op donderdag 2 augustus op het Purple Festival in de Spoorzone

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor iedere sponsor bieden wij graag een passend sponsorarrangement. Om de mogelijkheden inzichtelijk te maken hebben wij onze sponsorpakketten samengevat. Je ziet dan meteen wat je krijgt en wat het kost. Heb je zelf iets in gedachten, laat het ons dan weten, wij denken graag met je mee. Wij zijn als organisatie altijd op zoek naar waardevolle samenwerkingen om Purple verder uit te kunnen bouwen.


Purple 2022 is de introductieweek van Fontys Hogescholen die in de week van 22 augustus 2022 plaats gaat vinden. Het evenement is voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys en raakt hiermee alle opleidingen.

Overnachten

In Eindhoven komt een nieuwe pop-up camping Flight Forum. Deze camping ligt in de buurt van Meerhoven wat op fietsafstand van centrum Eindhoven is, maar ook per bus makkelijk te bereiken is (pendelbus Eindhoven centrum - Eindhoven Airport). Op deze camping zullen ongeveer 2.800 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Stadsdag

Eindhoven heeft de grootste groep met nieuwe studenten. Zij leggen een route af door de stad en langs verschillende toffe locaties. Denk hierbij aan De Effenaar, het Stadhuisplein en het centrum. Deze route biedt eindeloos veel mogelijkheden om studenten jouw merk te laten zien, voelen, horen en proeven. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Horecafeest

Een ander vast onderdeel, als afsluiting van de stadsdag, is het horecafeest. Dit is een activiteit bedacht en uitgevoerd door lokale ondernemers uit Eindhoven. Het horecafeest vindt plaats tussen 17.00 en 23.00 daarna volgt de kroegentocht.

Meer info over het horecafeest volgt nog.


Kroegentocht

Een vast onderdeel, als afsluiting van de stadsdag, is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Eindhoven gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 23.00.

Meer info over de deenemende kroegen volgt nog.

Overnachten

In Tilburg keert de pop-up camping Walhoeve weer terug als vanouds. Deze camping ligt in de buurt van Tilburg. In Goirle zullen ongeveer 1.600 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Stadsdag

Tilburg mag ook zeker niet ontbreken. Hier zullen ook veel studenten de stad leren kennen door middel van verschillende activiteiten en feesten in de bruisende binnenstad. Deze locaties bieden eindeloos veel mogelijkheden om studenten jouw merk te laten zien, voelen, horen en proeven. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Horecafeest

Een ander vast onderdeel, als afsluiting van de stadsdag, is het horecafeest. Dit is een activiteit bedacht en uitgevoerd door lokale ondernemers uit Tilburg. Het horecafeest vindt plaats tussen 17.00 en 23.00 daarna volgt de kroegentocht.

Meer info over het horecafeest volgt nog.


Kroegentocht

Een vast onderdeel, als afsluiting van de stadsdag, is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Tilburg gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 23.00.

Meer info over de deenemende kroegen volgt nog.

Overnachten

In Venlo komt een pop-up camping bij HC Delta. Deze camping ligt in de buurt van Venlo. In Venlo zullen ongeveer 300 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Stadsdag

Venlo heeft een eigen stadsdag. Hier zullen ook veel studenten de stad leren kennen door middel van verschillende activiteiten en feesten in de bruisende binnenstad. Deze locaties bieden eindeloos veel mogelijkheden om studenten jouw merk te laten zien, voelen, horen en proeven. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.

Heb je vragen of wil je op maat werk hebben? Mail ons via purple@fontys.nl

Ben jij die helpende held die wij zoeken?

Elk jaar verwelkomen we weer onwijs veel nieuwe studenten bij Fontys. Hiervoor zijn we altijd opzoek naar studenten en medewerkers die ons willen helpen tijdens de Purple introductieweek.

De introductie vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 augustus 2022. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger, maar je kunt de datum natuurlijk alvast in je agenda zetten.

Je krijgt als vrijwilliger een uniek kijkje achter de schermen in een dynamische en leerzame werkomgeving. Natuurlijk verzorgen wij alle maaltijden en drinken tijdens je dienst en ontvang je een uniek shirt. Bonus: als vrijwilliger ben je verzekerd van een ticket voor Purple Festival.

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media en houd deze website in de gaten.

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar:

purple@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Vragen en/of opmerkingen? Wij helpen je graag!

De introductieweek organiseert zich niet vanzelf. Daarvoor is het volgende team in het leven geroepen om jou de beste start van jouw studententijd te bezorgen! Een 'warm welkom' is waar wij naar streven. Heb je nog vragen, opmerkingen of eigen inbreng? Dan horen wij graag van je via purple@fontys.nl. Daarnaast kun je ons voor, tijdens en na Purple vinden op de socials waaronder Instagram.