Direct mail versturen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Een direct mail is een persoonlijke mail om potentials te werven of om informatie over te dragen. Je gaat een relatie aan met je doelgroep (relatiebeheer). Hoe pak je dit aan?

Als je i.p.v. een direct mail kiest voor het versturen van een mailing per post, scroll dan naar onderen voor het stappenplan.

Stap 1: Waarom een direct mail versturen?

Wil je graag je potentials begeleiden in hun studiekeuzeproces en daarnaast de relatie met hen warmhouden? Verstuur dan een direct mail. Dit is persoonlijk en je kunt op maat acties uitzetten.

Stap 2: Relaties Selecteren

Uit het CRM systeem kun je de data halen. Bepaal vooraf wat je doel is, welke boodschap en wie de doelgroep is. Voor hulp en advies kun je contact opnemen met Richard of Desiree.

Stap 3: Inhoud direct mail

Het is belangrijk om vooraf de boodschap te bepalen en daarop de inhoud verder af te stemmen. Je kunt een template/sjabloon (vast format) gebruiken om de direct mail verder vorm te geven.

Stap 4: Versturen direct mail (incl. testen)

Er zijn 3 mogelijkheden om een direct mail te versturen: CRM Next (workflowbuttons), via  MailChimp of via MS Outlook. De voordelen en mogelijkheden per programma vind je op deze pagina​.

Stap 5: Respons verwerken

Wanneer de ontvanger zich afmeldt voor de nieuwsbrief, verwerk dit dan direct in CRM Next. Zet dan bij de betreffende interesse 'houd me op de hoogte': nee en/of vink het betreffende contactonderwerp uit.

Gebruik je MailChimp dan kun je o.a. zien hoe vaak de direct mail uniek is geopend en hoe vaak er is doorgeklikt op de links.

Stap 6: Evaluatie

Het is niet altijd direct te meten welke rol (denk aan: aanmelding meeloopdag/ inschrijving opleiding) een direct mail heeft gespeeld. Je kunt in CRM Next de potential volgen. Welke voorlichtingsactiviteiten heeft hij doorlopen? Komt hij ook daadwerkelijk bij Fontys studeren? Het inzicht in combinatie met vergelijkbare opleidingen of andere jaren zijn mogelijke indicatoren voor nieuwe direct marketing acties.