18.00 -18.45 uurBARSamen aan tafel
18.45 -19.00 uurBAROntvangst alumni
19.00 uurPODIUMOpening lector Steven Vos: Op Kompaskoers naar duurzaam en verantwoord sport en bewegen: Een Last, een Lust of gewoon Leuk!?
19.45 uurBARKorte pauze
20.00 uurVLOERAanvang workshops
Workshop 1: Back to Playing and Teaching Games (Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs)
Workshop 2: Projectmanagement 3.0.
Workshop 3: Is de outdoorbranche klaar voor de nieuwe gast?
Workshop 4: InspiRun
21.00uVLOERPosterpresentaties: de aankomende lichting alumni toont zich aan hun toekomstige collega’s uit het werkveld
21.30uBARNetwerkborrel

Workshop 1: Back to Playing and Teaching Games

Ben je nieuwsgierig naar hoe het spel(sport)onderwijs zich het afgelopen decennium binnen en buiten Fontys Sporthogeschool heeft ontwikkeld? Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de evolutie van een ‘technisch gecentreerde benaderingswijze’ naar een ‘speler- en spelgecentreerde benaderingswijze’. We laten jou tijdens deze workshop zelf ervaren hoe de student anno 2015 wordt voorbereid op de uitdagende taak om leerlingen in het Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs beter en enthousiaster te leren deelnemen aan spel(sport)activiteiten.

Workshopleiders: Bart Neutkens, Daan Geelen , Enrico Zondag, Frank de Kok, Gwen Weeldenburg, Michiel Ellenbroek

Workshop 2: Projectmanagement 3.0.

Upgrade je projectmanagement vaardigheden in deze workshop: wat zijn de nieuwste methodes en hoe zijn die toe te passen in het nieuwe werkveld van vrije tijd? En dat nieuwe werkveld: hoe ziet dat er eigenlijk uit? Laat je inspireren en inspireer anderen.

Workshopleider: Roel Nabuurs

Workshop 3: Is de outdoorbranche klaar voor de nieuwe gast?

Trends laten zien dat mensen meer op zoek zijn naar unieke ervaringen. Ze hebben zelf graag invloed op het eindresultaat en zijn bereid daar moeite voor te doen. Om deze behoefte te ondersteunen is het van belang dat (outdoor) organisaties hun gasten centraal stellen. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Fontys Sporthogeschool nodigt je in deze workshop uit voor een avontuur van de oorsprong van dit fenomeen tot de kansen voor jouw organisatie.

Workshopleiders: René Boom, Ted Toussaint-Burke, Jack de Rijk

Workshop 4: InspiRun

Hardlopen is tegenwoordig één van de meest populaire bewegingsvormen met een enorme diversiteit aan beoefenaars. Nochtans blijkt dat hardlopen lang niet altijd op een duurzame en verantwoorde manier wordt beoefend: veel mensen starten met hardlopen, maar haken even snel weer af, blessures ontstaan door te snel of te ver te willen lopen, etc. Om tegemoet te komen aan de behoefte van hardlopers om te kunnen worden ondersteund bij het vermijden van blessures, het kunnen volhouden van goede intenties en het stellen van nieuwe doelen, hebben Fontys Sporthogeschool en 2M Engineering samen de InspiRun ontwikkeld, een interactieve hardloop-app die hardlopers op maat begeleidt. Deze app onderscheidt zich van de bestaande systemen die veelal de vertaalslag naar het individu missen en /of geen trainingsschema’s aanpassen op maat van personen. De InspirRun houdt rekening met wie hardlopers zijn en wat ze belangrijk vinden. Het prototype van deze applicatie zal in een interactieve workshop, zowel in praktijk als in theorie, worden gepresenteerd door de docenten Mark Janssen en Jos Goudsmit.

Workshopleiders: Jos Goudsmit & Mark Janssen