Op 15 maart vond de eerste editie van het Nationaal Outdoor Symposium met als thema ‘Outdoor 2.0’ plaats op de locatie van Fontys Sporthogeschool. Ruim 125 ondernemers, programma-ontwikkelaars, instructeurs, sportbonden, belangenverenigingen, docenten en studenten vonden elkaar en bespraken daar de toekomst van de Outdoor-Branche vanuit verschillende perspectieven.

Paaldans en Outdoor

Op het eerste gezicht lijkt er weinig overlap te zitten tussen paaldansen en outdoor sporten, maar niets is minder waar. Professioneel paaldanseres Yvonne Smink maakte met een indrukwekkende act de transitie zichtbaar die het paaldansen heeft doorgemaakt: Van de erotisch getinte nachtclub-act naar een volwaardige tak van sport met nieuwe kansen en mogelijkheden.

De keynotes werden verzorgd door Steven Vos en Maarten Andriessen, met als thema: Wat evoluties in de samenleving ons kunnen vertellen over het outdoor-aanbod.
Het tweede deel van het programma werd afgetrapt met de `Kampvuursessies’. In kort tijdsbestek werd een tiental innovaties, ontwikkelingen en onderzoeken gepresenteerd bij het licht van de maan en de warmte van een kampvuur.

Aansluitend aan deze delen bezochten de deelnemers een tiental parallelsessies naar keuze.

Waardering parallelsessies

Voor wat betreft de parallelsessies (ochtend en middag), zijn de omschrijvende woorden die deelnemers hebben gebruikt woorden als, Inspirerend, Interessant, Vernieuwend enVerrassend. Zowel ochtend als middag komen uit op een gemiddelde van 7,5. De terugkerende emoties in elke workshop zijn Excited pleasant en Average pleasant.

Dit betekent dat de deelnemers de parallelsessies als 'Erg prettig' hebben ervaren, soms richting het ‘Extatische' en soms richting 'Verrassende emoties.’

Waardering overall

Van de woorden die de deelnemers hebben aangegeven om het symposium te omschrijven, steekt Inspirerend er met kop en schouders boven uit. Een woord waarop de organisatie trots is, dat prima past bij de ambitie van de organisatie en thuis hoort in het rijtje: Explore - Enlight - Experience.

Verder gaven de deelnemers aan dat het een 'interessant' en 'leerzaam' event was. Ook werd gesproken van 'een goed initiatief' en 'vernieuwend'. Algeheel is het symposium beloond met een 7,7 met dezelfde meest voorkomende emoties als bij de workshops.

Volgende editie

De eerste voorzichtige signalen zijn zichtbaar dat het Nationaal Outdoor Symposium een vervolg gaat krijgen, al dan niet in 2017. Denkt u te kunnen bijdragen aan de inhoud of organisatie van dit symposium, in welke vorm dan ook, dan nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen met de organisatie via dit mailadres t.toussaint@fontys.nl