2016 - Symposium Brabantse Basisscholen in Beweging

Honderden jaren is de mens op zoek geweest naar de 'perpetuum mobile', de eeuwigdurende beweging. Wij weten nu dat die beweging of zo'n machine niet bestaat en dat er steeds nieuwe energie gegenereerd moet worden om een beweging te bewerkstelligen. Precies dát is de functie die Brabantse Basisscholen in Beweging de afgelopen jaren heeft gehad: Het genereren van nieuwe energie om een beweging op basisscholen op gang te brengen.

Het project Brabantse Basisscholen in Beweging heeft de afgelopen vier jaar beweegactiviteiten op maat gerealiseerd voor deelnemende scholen uit Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Samen met deze scholen en gemeenten zijn er mooie projecten gerealiseerd en zijn er 10.000 kinderen aangezet tot bewegen.

Op 18 mei sluiten we Brabantse Basisscholen in Beweging af met een symposium, met een lezing van lector Steven Vos van Fontys Sporthogeschool een lezing verzorgd over “bewegen, school en omgeving…..een mooi samenspel?”. Daarnaast kijken we terug op de resultaten, en bieden we inspirerende workshops* aan op basis van de in de afgelopen jaren vergaarde kennis.

Deze workshops sluiten vanzelfsprekend aan bij de huidige ontwikkelingen op het gebied van bewegen op school en zijn zo ingericht dat ze op verschillende niveaus ondersteuning bieden op actuele vragen in het onderwijs.

Organisatie en resultaat

Aan het einde van deze middag bent u op de hoogte van alle behaalde resultaten én de actuele trends en ontwikkelingen met betrekking tot de afzonderlijke pijlers van Brabantse Basisscholen in Beweging.

Tijd voor het creëren van een nieuwe beweging.

Het symposium Brabantse Basisscholen in Beweging wordt georganiseerd door Fontys Sporthogeschool in nauwe samenwerking met de deelnemende gemeenten Eindhoven, Tilburg, Breda, Helmond en Den Bosch.