Inspiratiesessie 4: Freerunning voor het basisonderwijs

Beweegaanbod Freerunning

Freerunning is een populair thema in de lessen bewegingsonderwijs (LO) geworden. Hoe bereik je alle kinderen, hoe zorg je voor een hoge intensiteit. Hoe verantwoord je Freerunning in het curriculum? Welke principes over motorisch leren passen naadloos bij Freerunning? Met behulp van videobeelden wordt ingegaan op de waarde, de eindeloze mogelijkheden en de dilemma’s met betrekking tot: uitproberen, uitdaging en veiligheid.

Een deel van de workshop gaat over de mogelijkheden van Freerunning in de buitenruimte met Parkour van Yalp.

Door: Wim van Gelder en Yalp

Over de workshopleiders

Wim van Gelder:
Workshopleider is Wim van Gelder, eigenaar van het scholings- en adviesbureau Van Gelder in Beweging. Coördinator van en docent aan een 2-jarige opleiding tot MRT-er, docent Bewegingsonderwijs Pabo Haarlem – Inholland, expert bewegingsonderwijs van De Gezonde School en auteur van o.a. de methode Basislessen bewegingsonderwijs.

YALP:
Yalp is leverancier van speeltoestellen en sportproducten. Yalp brengt spelen, bewegen en sporten de wereld in en doet dat voor de leeftijd van 0 tot 100. Yalp: “Wij zijn een klein bedrijf, maar denken GROOTS en vaak nét even anders. De naam YALP is het omgekeerde van PLAY. Wij richten speel- en sportplekken in die passen bij onze filosofie 'a new way to play'. Met speeloplossingen die passen bij deze tijd. Voor jong én oud. Denk daarbij aan freerun-toestellen, een interactieve DJ-tafel of een beweegtuin voor senioren.”

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys