Inspiratiesessie 5: Schoolplein in beweging

Schoolplein in beweging

Deze workshop staat in het teken van het schoolplein. Het schoolplein is in potentie de beste speelplek die kinderen zich in hun leefomgeving kunnen wensen. Kinderen zijn bekend met deze omgeving, ze weten de weg ernaartoe, en het schoolplein is in veel gevallen uitgerust met materialen die beweging stimuleren.

En toch valt er een hoop beweegwinst te behalen op het schoolplein. De ‘Hoe dan?’-vraag zal centraal staan in deze workshop. Aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden worden deelnemers uitgedaagd een belangrijke bijdrage te leveren aan deze ‘Hoe dan?’-vraag.

Door: Dave van Kann

Over de workshopleider

Deze workshop zal worden geleid door Dave van Kann, werkzaam als docent en onderzoeker aan Fontys Sporthogeschool en Maastricht University. Dave deed promotieonderzoek naar een multi-component beweegstimuleringsproject bij basisscholen in Zuid-Limburg. Met de inrichting van de schoolpleinomgeving en de effecten daarvan op het beweeggedrag van kinderen, als speciaal aandachtsgebied.