Programma

18.00 uurBARDiner
19.00 uurPODIUMAftrap
19.30PODIUMOmdenkshow
21.00BARSelectie scriptieprijs 2017 en borrel

Over de Omdenkshow

Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ervaren mensen problemen. De dingen gaan niet zoals je verwacht had, je was net zo lekker bezig en dan ‘vliegt er zomaar een probleem in’, medewerkers gaan op de rem, de baas doet weer eens moeilijk, opeens sta je in de file… Wat is onze reactie? We schieten al snel in de ‘ja-maar-stand’. Ja-maar dat kan niet, ja-maar dat mag niet, ja-maar wat kost dat ons wel niet?! Wat is het gevolg? Irritatie, stilstand, achteruitgang.

Hoe zinvol de ja-maars op het eerste gezicht misschien ook lijken, bij elkaar geven ze ons het gevoel dat elke poging tot vernieuwing en verandering verdwijnt in een zompig moeras van argumenten, redelijkheid en quasi-verstandige tegenwerpingen. Wie op een ja-maar-manier in het leven staat denkt in termen van bedreigingen, beperkingen en de beren-op-de-weg. Ja-maar-denken noemen we vastdenken.

Er is ook een andere manier van denken, de ja-en-houding. Wie op een ja-en-manier in het leven staat, denkt in termen van kansen en mogelijkheden. Bij deze houding draait het om de vraag hoe je van een probleem een mogelijkheid kan maken. Wie zo kijkt, ziet de beren-én-de-weg. Dit ja-en-denken noemen we omdenken.

De Omdenkshow is een 75 minuten durend interactief, inspirerend en humoristisch programma, dat op indringende en onontkoombare manier het verschil tussen deze manieren van kijken en denken duidelijk maakt en onweerlegbaar de voordelen laat zien van omdenken: innovatie, creativiteit en inspiratie.

Het is de ultieme mix van theater, cabaret en voordracht. Het is na bijna 15 jaar en ruim 500.000 getrainde deelnemers de absolute nummer 1 in trainingsland.