Programma

Wij geloven dat 'een leven lang bewegen' mede gerealiseerd wordt door samen met studenten én werkveld in een inspirerende onderwijs- en onderzoeksomgeving te werken aan vernieuwende en voor de praktijk relevante oplossingen. Oplossingen om iedereen van jong tot oud verantwoord te laten bewegen.

Tijdens de werkveld-studiedag 'FeStivHal' op 3 februari bieden we je een gevarieerd programma waar je zelf ‘festival-style’ keuzes kunt maken.  

Elk uur starten diverse sessies en workshops vanuit de drie onderzoekslijnen van Fontys Sporthogeschool: Leren bewegen, Actieve leefstijl en Beweegvriendelijke omgeving. Daarnaast bieden de bachelor- en masteropleidingen specifieke sessies aan. 

De eerste contouren van het programma worden zichtbaar.

Elk thema biedt sessies die worden verzorgd door docenten en onderzoekers van Fontys Sporthogeschool maar ook door onze partners uit het werkveld. De onderwerpen zijn uiteenlopend van aard waardoor we een zeer aantrekkelijk programma kunnen bieden. 

Denk hierbij aan een workshop Lego Serious Play of een sessie over CityBoost, een project dat jongeren met creatieve ideeën steunt om hun droom werkelijkheid te maken. 

Ook onderzoeksprojecten van het lectoraat ‘Move to be’ presenteren hun werk. Zoals ‘De buurtsportcoach als katalysator voor beweegvriendelijke buurten’ of het project SALTO dat antwoord geeft op de vraag wat de (meer)waarde is van de inzet van een beweegspecialist in het basisonderwijs. 

Daarnaast zal er inhoud uit de verschillende opleidingen aan bod komen zoals ‘Bewegen om langer zelfstandig thuis te wonen’‘Masters in de LO: Een meesterlijke zet!’‘De Beweegontwerper’ en hoe het nieuwe afstuderen bij de bacheloropleidingen er uit ziet. 

Tijd Onderdeel
13.00 - 13.30u Inloop en ontvangst
13.30 - 14.30u Workshop ronde 1
14.30 - 15.30 Workshop ronde 2
15.30 - 16.30 Workshop ronde 3
16.30 - 18.30u Dinerblok
16.30 - 17.30 Workshop ronde 4
17.30 - 18.30 Workshop ronde 5
18.30 - 19.30 Workshop ronde 6
Vanaf 18.30 Borrelen en netwerken