Workshops van 15.30

HealthyLIFE

HealthyLIFE is een nieuwe multidisciplinaire ketenaanpak voor (kwetsbare) volwassenen. Bij deze nieuwe gecombineerde leefstijlinterventie staan bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid centraal.

Sfeerafbeelding Fontys

Marnik Gommers

Ecsplore
Lokaal: 1.11

Lego® Serious Play® Methode

De Lego® Serious Play® Methode voorziet in een generatieve sessie waarmee – aanvullend op interviews (wat respondenten zeggen en denken) en observaties (wat respondenten doen en gebruiken) – wordt onthuld wat respondenten weten, voelen en dromen. Deze methode wordt toegepast binnen onderzoeken.

Arno Bendermacher, docent Sportkunde en gecertificeerd facilitator, verzorgt een introductie van deze methode. Deelnemers zullen vooral zelf bouwen en beelden delen en zo de magische werking van LSP ontdekken.

Sfeerafbeelding Fontys

Arno Bendermacher

Fontys Sporthogeschool
1.12

Afstuderen bij Sportkunde

Sinds dit studiejaar werken we in het afstuderen bij Sportkunde met zogenaamde Beroepsproducten die gekoppeld worden aan de opdrachten en vragen die op de Leerwerkplek relevant zijn. Met deze beroepsproducten werken studenten aan hun onderzoekend vermogen en kerncompetenties.

In deze sessie gaan we aan de slag met een aantal voorbeelden en mogelijke uitwerkingen van deze beroepsproducten.

Sfeerafbeelding Fontys

Jos Goudsmit

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.14

Socialiseren

Gert Biest noemt socialisatie als een van de doelen van het onderwijs. Waar heeft hij het over? Hoe gaan wij hiermee om binnen Sportkunde? In leerdoelen en lesplannen zal je hierover weinig ( expliciet) vinden. Socialisatie vind desondanks plaats door alles wat we doen en de manier waarop we dat doen.

Na een inleiding ook ruimte voor het gesprek hierover met elkaar. Wat voor mensen willen we dat onze studenten worden?

Sfeerafbeelding Fontys

Willem Franssen

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.15

95 jaar ALO

Gezamenlijk vieren we de 95-ste verjaardag van de ALO. Verschillende sprekers nemen u mee van vroeger, naar nu en… vooruit!

Sfeerafbeelding Fontys

Gertjan van Dokkum

Fontys sporthogeschool
1.16

ALO

Sportevenementen als succesvolle interventie tegen eenzaamheid

Sport wordt steeds vaker ingezet als middel tegen eenzaamheid, maar we weten dat de aanpak van eenzaamheid complex is. Hoe zou je dan aan een sportevenement het thema eenzaamheid kunnen koppelen?

Sfeerafbeelding Fontys

Eric Schoenmakers

Fontys Sporthogeschool

Beweegvriendelijke omgeving vanuit de visie van Athletic Skills Model

Optimale beweegprogramma’s vinden plaats waar software en hardware elkaar versterken. Door de visie op bewegen van het ASM te integreren in openbare en besloten sport- en beweegvoorzieningen krijgt elke beweger de ideale plek om het ASM in de praktijk te brengen. Op die manier draagt de accommodatie bij aan betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Sfeerafbeelding Fontys

Jorick Hendriksen

ASM

Terugslagspel inzicht

Praktijkworkshop waarin we je laten kennismaken met een variatie aan mogelijkheden rondom het spelidee van terugslagspelen. We laten je in deze workshop ontdekken hoe je met verschillend materiaal een spelvorm, gericht op een specifieke speluitdaging, vorm kunt geven. In deel 2 van de workshop laten we je middels een variatie aan spelvormen ervaren hoe je een streepjes toernooi kunt spelen en organiseren.

Sfeerafbeelding Fontys

Bart Neutkens & Daan Geelen

Fontys Sporthogeschool
Zaal 4

ALO

De Fitstop

De workshop/sessie omtrent de Fitstop zal bestaan uit een introductie/uitleg over wat de Fitstop inhoudt, de werkprocedures en handelswijze, benoeming van de huidige externe verenigingen en de samenwerkingen met zowel interne en externe betrokkenen.

Bezoekers zullen actief worden meegenomen in bovenstaande punten en zijn ook vrij om enkele oefeningen uit te voeren.

Sfeerafbeelding Fontys

Darryl Mansvelders

Fontys Sporthogeschool
Locatie: de Fitstop