Workshops van 17.30

Pubquiz

Sfeerafbeelding Fontys

Pubquiz master

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.12

Luisteren

We leren studenten gesprekstechnieken om mensen te bewegen tot gedragsverandering. Zou het niet goed zijn om ze ook te leren luisteren? Een voorstel en voorbeeld van hoe dat zou kunnen.

Sfeerafbeelding Fontys

Willem Franssen

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.14

Beweegvriendelijke omgeving vanuit de visie van Athletic Skills Model

Optimale beweegprogramma’s vinden plaats waar software en hardware elkaar versterken. Door de visie op bewegen van het ASM te integreren in openbare en besloten sport- en beweegvoorzieningen krijgt elke beweger de ideale plek om het ASM in de praktijk te brengen. Op die manier draagt de accommodatie bij aan betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Sfeerafbeelding Fontys

Jorick Hendriksen

ASM
Lokaal: 1.15

Data Enabled Running

Het onderzoeksproject Data Enabled Running is gericht op het ontwerpen van slimme oplossingen om recreatieve hardlopers beter te kunnen begeleiden. Voor het begeleiden naar een betere hardlooptechniek speelt het meten, analyseren en feedback geven een grote rol.

Onderliggende modellen en diverse ontwerpen zullen aan bod komen in deze sessie.

Sfeerafbeelding Fontys

Jos Goudsmit

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.16

Bewegen om langer zelfstandig thuis te wonen

Het ministerie van VWS wil met het programma ‘Langer Thuis’ ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig kunnen blijven wonen. Deze groep zelfstandig wonende ouderen (met dementie) wordt veel groter. Thuis wonen vergt een bepaalde mate aan cognitieve en fysieke gezondheid. Bewegen helpt tegen cognitieve achteruitgang én zorgt ervoor dat we fysiek kunnen deelnemen aan het dagelijkse leven. De vraag is dan ook hoe we een actieve leefstijl bij thuiswonende ouderen kunnen stimuleren.

Aan de hand van verschillende onderzoeksprojecten van studenten van de master Healthy Ageing Professional verkennen we de mogelijkheden van beweegstimulering voor deze specifieke doelgroep.

Sfeerafbeelding Fontys

Lia Baars en Kenny Janssen

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.17

Onderzoek naar ontwikkeling van beweegvaardigheden bij kleuters: Startvaardig

Wie op jonge leeftijd (v)aardig start met het aanleren van de juiste fundamentele motorische vaardigheden, ontwikkelt vaker een actieve leefstijl. Maar hoe kunnen we op grotere schaal er voor zorgen dat jonge kinderen deze vaardigheden goed ontwikkelen? Fontys Sporthogeschool onderzoekt dit momenteel samen met een groot landelijk consortium.

Sfeerafbeelding Fontys

Teun Remmers

Fontys Sporthogeschool
Lokaal: 1.18