Dr. Sofie Moresi

Dr. Sofie Moresi is gepromoveerd in de bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht). Aan deze universiteit rondde zij ook de master Bewegingswetenschappen af, die zij combineerde met European Master Degree in Adapted Physical Activity (KU Leuven en Exeter University). Verder bezit zij een Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding (UC Leuven, Limburg).

Binnen Fontys Sporthogeschool is zij verantwoordelijk voor de beweeginterventies en teamontwikkeling binnen de partnerships, waarbij studenten in het werkveld een bijdrage leveren om mensen te stimuleren tot duurzaam en verantwoord sporten en bewegen, onder de gezamenlijke begeleiding van professionals en docenten van Fontys Sporthogeschool. Daarnaast is zij ook docent bij de Bachelor Sport en Bewegingseducatie en de Master of Sports & Education.

Binnen het onderzoeksteam van het lectoraat Move to Be is zij voornamelijk bezig met onderzoeksmanagement binnen de Partnerships. Deze Partnerships zijn een doorontwikkeling van de Physical Activity Centre projecten. In 2010 werd het eerste Physical Activity Centre bekroond met de landelijke Fontys Onderwijsprijs en is zo de katalysator geweest voor meerdere beweegstimuleringsprojecten en multidisciplinaire samenwerkingen. Tevens zijn deze settingen een unieke ‘proeftuin’ om bijvoorbeeld diverse technologieën uit te testen die ‘een leven lang bewegen’ kunnen ondersteunen.

Selectie van publicaties

Selectie van presentaties