Liesbeth Jans (1969-2016)

Liesbeth Jans 1969-2016

15 september 2016 overleed onze gewaardeerde collega Liesbeth Jans. Zij volgde in Tilburg de opleiding tot docent Lichamelijke Opvoeding en na een universitaire studie Pedagogiek met als specialisatie sport, bewegen en gezondheid, kwam zij weer terug als docent sociale wetenschappen op haar ‘ALO’. Maar liefst 19 jaar maakte zij deel uit van onze gemeenschap.

Verbinding

Kenmerkend voor Liesbeth was haar puurheid. Met nimmer aflatend optimisme, wijsheid, geduld, vriendelijkheid en betrokkenheid kreeg zij sturenten en collega’s in beweging. Altijd keek zij met een frisse blik naar onderwijsvernieuwingen, onderzoeksprojecten en andere veranderingen en kon anderen meenemen in haar enthousiasme. Liesbeth vormde op deze unieke eigen wijze een belangrijke verbindende schakel in de organisatie van Sporthogeschool.

Liesbeth werd slechts 47 jaar oud. Haar positieve levenskracht is een bron van inspiratie voor ons allen

Over Liesbeth

Liesbeth Jans was docent praktijkonderzoek bij de Bachelor Lichamelijke Opvoeding. Zij behaalde een mastergraad in de sociale wetenschappen (afstudeerrichting Sport, bewegen en gezondheid; Universiteit Utrecht), en is daarvoor afgestudeerd als leraar Lichamelijke Opvoeding (Bachelor Fontys Sporthogeschool).

Binnen het onderzoeksteam van het lectoraat Move to Be deed zij voornamelijk onderzoek naar het stimuleren van bewegen op school, waaronder het schoolplein en de korte termijn effecten van fysieke activiteit op cognitie.

Selectie van publicaties