Leren over (technologische ondersteuning voor) gespreksvoering over eenzaamheid

In dit project binnen het TEC for Society thema Health, wordt middels exploratief onderzoek geleerd over gespreksvoering rondom eenzaamheid. Een gespreksmodel en eventuele gespreksinstrumenten worden ontwikkeld. Daarnaast worden ervaringen met het inzetten van technologie bij ondersteuning van gespreksvoering onderzocht. Deze stappen resulteren in een voorstel voor vervolgonderzoek waarbij de mogelijkheden tot het ontwikkelen van (technologische) ondersteuning in gespreksvoering over eenzaamheid centraal staan.

Het project gaat van start in mei 2019 en is een initiatief van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, Fontys Hogeschool HRM en Psychologie en Fontys Sporthogeschool in samenwerking met Eindhoven in Contact, GGD BZO en Eindhoven Sport.