InspiRun in Belgische media

De afgelopen maand is het project InspiRun meerdere keren verschenen in diverse Belgische media. Lector Steven Vos was namens het lectoraat Move to Be van Fontys Sporthogeschool te gast bij het Radio 1 programma Hautekiet. Daarnaast zijn er verschillende krantenartikelen gepubliceerd.

Aanleiding voor de aanwezigheid van Steven Vos in het programma Hautekiet is de actuele discussie omtrent de potentiële gevaren van sportapps voor de gezondheid waarbij mensen hun eigen grenzen vaak niet goed weten in te schatten. Fontys Sporthogeschool heeft expertise op dit vlak en ontwikkelt momenteel samen met 2M Engineering een interactieve hardloopapp die hardlopers op maat begeleidt. In het dagelijkse interactieve Radio 1 programma Hautekiet duidde de lector zijn visie hierover en gaf hij reacties op vragen van luisteraars en andere experts. Klik hier om deze uitzending te beluisteren.

Naar aanleiding van zijn optreden in het Radio 1 programma Hautekiet hebben diverse nationale kranten uit België Steven Vos geïnterviewd over het gebruik van sportapps. Daarbij is de aandacht gevestigd op de vernieuwende hardloopapp die Fontys Sporthogeschool aan het ontwikkelen is.