Blessurevrij studeren

Een project dat ervoor zorgt dat blessurevrij studeren en het vertonen van blessurepreventief gedrag door studenten op Fontys Sporthogeschool de norm wordt.

Fontys Sporthogeschool heeft de visie 'verantwoord en duurzaam sporten en bewegen met maatschappelijke impact’. Echter, er lijkt er een discrepantie te bestaan tussen deze visie en de praktijk op Fontys Sporthogeschool.

  • Er is namelijk een hoge prevalentie van het aantal sportblessures onder studenten van FSH welke bovendien toe lijkt te nemen.
  • Bovendien vertonen studenten nauwelijks blessurepreventief gedrag, waardoor zij op het vlak van blessurepreventie lastig een voorbeeldrol kunnen vervullen richting de maatschappij.

Dit leidt tot een verminderd studierendement en verlies aan onderwijskwaliteit. Daarnaast heeft het een aanzienlijke financiële en sociale impact voor de student.

Lees verder over dit project >>>

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over projecten, onderzoeken en evenementen? Volg dan onze social media pagina's. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via:

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl