Data enabled running

Partners

Data-Enabled Running is een gezamenlijk onderzoeksprogramma van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Sporthogeschool.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Neem voor vragen over het onderzoeksprogramma 'Data enabled running' contact op met één van de initiators: Prof. dr. Steven Vos

Sfeerafbeelding Fontys

Data-Enabled Running

Het onderzoeksprogramma Data-Enabled Running, geïnitieerd door Prof. dr. Steven Vos en Prof. dr. ir. Aarnout Brombacher, draagt een groep enthousiaste (ontwerp)onderzoekers met verschillende opleidingsachtergronden bij aan het ontwerpen van slimme oplossingen voor recreatieve lopers. Binnen deze groep van hardlopers zijn er grote onderlinge verschillen in demografische, fysieke, mentale en omgevingskenmerken. Hierdoor ontstaat een uitdagende ontwerpuitdaging die we met plezier omarmen.

Door het combineren van sensordata (zoals hartslag, energieverbruik en lichaamshouding), met psychografische data (zoals motieven, attitudes en percepties) en contextuele data (zoals socio-economische data, geografische data en meteorologische data), willen we een beter inzicht krijgen in de individuele, sociale en omgevingsfactoren die de deelname aan het hardlopen versterken (of beperken). Deze informatie wordt gebruikt om gepersonaliseerde producten, systemen en diensten te ontwikkelen.

Lees meer over dit onderzoek en de resultaten ervan >>>

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over projecten, onderzoeken en evenementen? Volg dan onze social media pagina's. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via:

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl