InspiRun

Hardlopen is vandaag de dag één van de meest populaire bewegingsvormen met een enorme diversiteit aan beoefenaars. Het is dan ook een sport die eenvoudig beoefend kan worden, die geen vaste specifieke infrastructuur of gezelschap vereist.

Het hoeft dan ook weinig verwondering dat hardlopen voornamelijk individueel of in kleine groepjes wordt beoefend, buiten een verenigingscontext. Bovendien wordt verondersteld dat hardlopen een positieve effect heeft op de gezondheid. Hardlopen heeft dan ook potentieel om een belangrijke bijdrage te leveren aan een vitale samenleving. Nochtans blijkt dat hardlopen lang niet altijd op een duurzame en verantwoorde manier wordt beoefend: veel mensen starten met hardlopen, maar haken even snel weer af, blessures ontstaan door te snel of te ver te willen lopen, etc.

Begeleiding op maat zou hardlopers kunnen ondersteunen bij het vermijden van blessures, het volhouden van goede intenties en het stellen van nieuwe doelen.

Om tegemoet te komen aan deze behoefte ontwikkelen Fontys Sporthogeschool en 2M Engineering samen de InspiRun. Dit is een interactieve hardloop-app die hardlopers op maat begeleidt.

Lees meer over dit project >>>

Contactpersoon Lector Dr. Steven Vos

+31 8850 89799
steven.vos@fontys.nl