Partners

 • 2M Engineering

  2M Engineering werkt samen met toonaangevende industriële, medische en onderzoekspartners zoals Fontys Sporthogeschool om slimme sensoren en innovatieve high-tech producten te ontwikkelen en te produceren. Oplossingen variëren van een multiparameter systeem om op een objectieve manier het gedrag van mensen te monitoren zoals de VitaMove tot een compact draagbaar, accuraat en gevalideerde activiteitenmeter zoals de Activ8. 2M Engineering ontwikkelt niet alleen het product, maar ook de volledige ICT-structuur eromheen (cloud-storage, web-interfaces en bijbehorende apps). Door de aanwezige kennis en expertise op het gebied van elektronica, software, fysica, mechanica, ontwerp, biochemie en fotonica kan 2M Engineering diensten aanbieden variërend van snelle prototyping tot outsourcing van een volledige productontwikkeling.

 • Energy Lab

  Energy Lab is een full-service sport- en gezondheidspromotiecentrum dat inzichten en advies geeft op zowel het vlak van gezonde levensstijl als het optimaliseren van prestaties. Energy Lab is onder meer ontwikkelaar van de populaire “Hardlopen met Evy”-app, de opvolger van de populaire start2run hardloop podcast met Evy Gruyaert, met in totaal reeds meer dan 700.000 downloaders. Energy Lab is onderdeel van Golazo Sports, een bekend sportmarketingbedrijf en organisator van verschillende sportevenementen in Nederland en België̈.

  Fontys Sporthogeschool, 2M Engineering en Energy Lab geloven in deze samenwerking en het benutten van elkaars complementariteit. Deze samenwerking sluit tevens mooi aan bij het partnership van Fontys Sporthogeschool met Golazo SX o.a. rondom de DDL Marathon Eindhoven.

 • Lectoraat Move to Be

  Met de onderzoeksactiviteiten binnen het lectoraat Move to Be (voorheen lectoraat Fysieke Activiteit & Gezondheid) legt Fontys Sporthogeschool de basis voor een verdere professionalisering van studenten, docenten en professionals. Het lectoraat werkt in nauwe samenwerking met het onderwijs en het werkveld aan slimme oplossingen om verantwoord en duurzaam te sporten en bewegen, en dit op maat van personen, hun omgeving en de setting waarin ze vertoeven. Van het kind dat geïnspireerd wordt door het bewegingsonderwijs tot de senior die het plezier in sport en bewegen (opnieuw) ontdekt. In ieder van de levensfasen van een mens wordt binnen het lectoraat onderzoek gedaan naar slimme oplossingen om verantwoord en duurzaam te sporten en bewegen, en dit op maat van personen, hun omgeving en de setting waarin ze vertoeven.

  Zo zet het lectoraat Move to Be nadrukkelijk in op het opbouwen van empirische evidentie en het ontwikkelen van tools in het bewegingsonderwijs (o.a. wat betreft het motiveren en beoordelen van leerlingen, het creëren van inspirerende omgevingen, etc.) die docenten LO en bij uitbreiding scholen ondersteunen in het bewegingsbekwaam maken van jongeren qua vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen tijdens de lessen LO, en hun stimuleren tot een duurzame beweegactieve levensstijl.

  Bij de zogenaamde drukke leeftijdsgroepen (maar zeker ook bij jongeren en ouderen) wordt onder meer onderzoek gedaan naar het opzetten van effectieve beweegprogramma’s en het meten van fysieke activiteit en sedentariteit. Daarnaast worden onder meer typologieën ontwikkeld die toelaten om effectief en efficiënt in te spelen op de ondersteunings- en begeleidingsbehoeften van breedtesporters (zoals hardlopers) en deelnemers aan beweegprogramma’s. Door middel van laagdrempelige en kwaliteitsvolle interventies in combinatie met het aanbieden van beweegcoaching op maat van personen en hun sociale omgeving tracht het lectoraat Move to Be tegemoet te komen aan ieders mogelijkheden en verwachtingen, ook wanneer de eigen capaciteiten verminderen en wanneer er bruggen gebouwd dienen te worden van zorg naar bewegen. De inbedding van deze interventies in het werkveld is hierbij de sleutel tot succes.

  Meer informatie

  Klik hier voor meer informatie over het Lectoraat Move to Be