Fontys actief op drukke en zonnige Marathon Eindhoven

Fontys Online, door Edwin Lommers, Dienst Marketing en Communicatie

Gisteren (12 oktober) vond de 31ste editie van Marathon Eindhoven plaats. Hoewel het exacte aantal deelnemers nog niet bekend is, spreekt de organisatie al over een recordaantal deelnemers; naar schatting zo’n 19.500. Fontys was op veel terreinen actief. Studenten en medewerkers liepen, herkenbaar aan de paarse shirts, mee in de marathon, halve marathon of de estafette-marathon. Daarnaast waren zo’n 350 eerstejaarstudenten van de sporthogeschool actief met water, sponzen, coaching, etc. En werden er metingen verricht voor het onderzoek van Steven Vos en Mark Janssen.

Fontysfit was ook dit jaar weer aanwezig in Dynamo, in het centrum van Eindhoven. May van den Hout, van Fontysfit: “Het was een gezellige boel hier bij ons loperspunt. Deelnemers konden zich hier omkleden of iets drinken. De estafetteteams presteerden ook goed. Helaas liep één van de deelnemers van Fontys Sporthogeschool een zweepslag op, maar toch kon dit team van alle Fontysteams als eerste eindigen.”