Samenwerking Fontys Hogescholen en Stichting Marathon Eindhoven formeel bekrachtigd

Fontys Online, donderdag 6 juni 2013, door Dienst Marketing en Communicatie

Fontys Hogescholen en Stichting Marathon Eindhoven ondertekenden woensdag een convenant waarin ze de hechte samenwerking die in de afgelopen jaren is ontstaan, formeel hebben vastgelegd. Tegelijkertijd werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de economische impact van de marathon op de regio. Dat onderzoek werd tijdens De Lage Landen Marathon Eindhoven 2012 gestart door lector Mark van den Heuvel en studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

Het doel van de samenwerking is om De Lage Landen Marathon Eindhoven en de andere evenementen en activiteiten van Stichting Marathon Eindhoven verder te professionaliseren en tegelijkertijd studenten relevante, concrete studie-ervaring op te laten doen.

Fontys en de Stichting Marathon Eindhoven werken sinds drie jaar intensief samen. Met name Fontys Sporthogeschool levert een grote bijdrage (350 studenten) aan de organisatie van het evenement. Voor de studenten vormt een evenement als de marathon een perfecte leeromgeving. Ze maken op deze manier kennis met alle facetten van een groot sportevenement. De opgedane kennis en ervaring wordt vervolgens gebruikt voor onderzoek en onderwijs.

Economische impact

Naast Fontys Sporthogeschool nemen ook een groot aantal andere Fontysinstituten en -opleidingen deel aan de samenwerking. Zij voeren vooral (innovatieve) onderzoeken en onderwijsprojecten uit die in het teken staan van de Eindhovense marathon. Het onderzoek naar de economische impact van het evenement op de regio dat lector Mark van den Heuvel samen met studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg uitvoerde, is daar een voorbeeld van. Tijdens de presenatatie van Mark van den Heuvel gisteren bleek dat de marathon in Eindhoven jaarlijks voor ongeveer 1,3 miljoen euro aan extra inkomsten zorgt.