Locaties

Locatie Vught

In samenwerking met FieldLab Atletiek in Vught wordt My Optimal Running Experience op locatie in Vught aangeboden. Aangesloten hardlopers kunnen daar 1 keer in de maand op dinsdagavond (2e dinsdag in de maand) deelnemen aan een specifieke looptechniek trainingssessie waarbij het gebruik van wearables en sensoren centraal zullen staan. De metingen die gedaan worden zullen onderdeel zijn van het onderzoek wat gekoppeld is aan dit en andere onderzoeksprojecten. Deze sessies staan open voor alle lopers van Prins Hendrik en waar mogelijk ook externe lopers. Deelnemers stellen zichzelf en de gemeten variabelen tijdens en rondom de trainingen beschikbaar voor het onderzoek van het lectoraat Move to Be.

De sessies zullen worden verzorgd door Jos Goudsmit, docent en onderzoeker aan de Fontys Sporthogeschool, lectoraat Move to Be en TU/e Industrial design. In zijn onderzoek richt hij zich op het optimaliseren van feedback middels technologie gericht op looptechniek. Het geheel zal ondersteund worden door een of meerdere studenten van Fontys Sporthogeschool, met name studenten die de minor Sport Performance volgen.


Locatie Eindhoven

Aangesloten hardlopers kunnen wekelijks op dinsdagmiddag/vrijdagochtend? deelnemen aan een specifieke looptechniek trainingssessie waarbij wearables, sensoren en onderzoek centraal zullen staan. Deze sessies staan open voor alle geïnteresseerde lopers. Aanvullend aan de sessies is het in bepaalde perioden mogelijk om begeleiding op maat te krijgen, dit wordt verzorgd door specifiek hiervoor geworven studenten. Deelnemers stellen zichzelf beschikbaar voor deelname aan onderzoek van het lectoraat Move to Be.

De sessies zullen worden verzorgd door Jos Goudsmit, docent en onderzoeker aan Fontys Sporthogeschool en ondersteund worden door een of meerdere studenten van Fontys Sportkunde. In zijn onderzoek richt hij zich op het optimaliseren van feedback middels technologie gericht op looptechniek.