Over KU Leuven

KU Leuven Research & Development (LRD) is de dienst voor kennis- en technologietransfer (Technology Transfer Office – TTO) van de Associatie KU Leuven. LRD heeft een solide ervaring op het vlak van onderzoekssamenwerking, het beheer van octrooien en licenties, de oprichting van spin-off bedrijven en kennisgedreven regionale ontwikkeling. LRD slaat een brug tussen wetenschap en bedrijfswereld, en engageert zich er toe om kennis en technologieën te laten doorstromen naar de samenleving. LRD ondersteunt onderzoekers doorheen het volledige traject van kennis- en technologietransfer en helpt hen om het commercieel potentieel van hun onderzoek maximaal te benutten.

De betrokken onderzoeksgroepen van KU Leuven, FaBeRDTAIESAT-STADIUS en RxD hebben jarenlange onderzoekservaring op het gebied van analyse van biomedische en biomechanische data (afkomstig van sensoren) alsook ruime expertise in machine learning, data science, het verschaffen van gepaste feedback en visualisatie aan de eindgebruiker .

Sports.Tech, de cluster van sport & technologie, is een project van LRD en Flanders Smart Hub (samenwerkingsverband tussen KU Leuven, Voka en Provincie Vlaams-Brabant). Sports.Tech is een netwerkplatform dat de muren tussen bedrijven, sportclubs, onderzoeksinstellingen en het beleid sloopt. Er wordt een brug geslagen tussen sport en technologie en samenwerking tussen alle actoren wordt gefaciliteerd om sneller, meer en betere innovatieve producten en diensten uit te werken. Door te zorgen voor een betere kruisbestuiving optimaliseren we het potentieel en innovatievermogen die de prestaties van onze sporters naar een hoger niveau tillen.Deze quadruple helix vorm biedt de mogelijkheid om sneller en beter tot innovaties te komen in de sport.