Beweeg Bewust

In het kader van het project ‘Beweeg Bewust’ in de wijk Wittevrouwenveld hebben Fontys Sporthogeschool stagiaires van Maastricht Sport op maandagochtend van 10.00-11.00u een groep ‘Sportief Wandelen’ opgestart. Elke maandagochtend om 10.00u verzamelen +/- 8-12 deelnemers zich om met twee studenten een actieve wandeling door de buurt te maken. Op donderdagochtend vindt in samenwerking met sportschool Topvorm (gelegen in Wittevrouwenveld) een 12-weekse ‘Start2fitness’ interventie plaats. Deze 12-weekse interventie is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met krachttraining en het juist gebruik van krachtapparaten. Tijdens dit programma worden deelnemers 1-op-2 begeleidt door stagiaires.

Tot nu toe ervaren deelnemers het programma als erg leuk en reageren ze met name enthousiast op de persoonlijke aandacht die ze krijgen. Momenteel zijn er twee groepen op donderdagochtend, 6 deelnemers van 10.00-11.00 uur en 6 deelnemers van 11.00-12.00 uur. Het doel van de interventie is om na de 12 weken de deelnemers klaar te stomen om zelfstandig te blijven sporten en bewegen.