Gelukswandeling door Genneper Parken

Eindhoven, donderdag 24-03-2016
In de week van 21 maart vond de geluksweek in Eindhoven plaats. In 2015 zijn het Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen ‘Geluk voor Eindhoven’ gestart. Tijdens deze tweede editie van de geluksweek vonden verschillende lezingen en activiteiten plaats met als doel de kennis en beleving rondom geluk in de gemeente Eindhoven te vergroten.

Stagiaires van FontysFit en tevens studenten van Fontys Sporthogeschool hadden ook een aandeel tijdens deze geluksweek. Zij wilden laten zien wat de relatie is tussen bewegen en geluk, en organiseerden daarom op donderdag 24 maart een gelukswandeling door de Genneper Parken, een oase van rust midden in de stad. Daar waar normaal de Fontys medewerker centraal staat voor FontysFit, was deze wandeling voor iedereen toegankelijk.

De deelnemers werden vanaf 13:50 opgevangen bij de ingang van het gebouw van Fontys Sporthogeschool. Na zich ingetekend te hebben, kregen ze een korte rondleiding door het gebouw om te zien wat voor faciliteiten en mogelijkheden er zijn. Wanneer vervolgens alle deelnemers aanwezig waren, namen de studenten de deelnemers mee voor de wandeling.

Tijdens een 45 minuten durende wandeling werden een aantal quizvragen voorgelegd aan de deelnemers. Deze quiz werd op een ludieke manier gehouden door middel van petje op/petje af methode. Al deze vragen stonden in het teken van de relatie tussen bewegen en geluk. Een aantal vragen waren ook al eerder besproken tijdens lezingen gedurende die week. De deelnemers reageerden positief op de opzet van de wandeling. Zo vonden de deelnemers dat iedere quizvraag iets toevoegde aan de kennis met betrekking tot geluk. Na afloop was er nog de mogelijkheid om thee of koffie te drinken samen met een gezonde versnapering in de sportfoyer van Fontys Sporthogeschool.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Wij vonden het een geslaagde gelukswandeling en hopen dat dit ook een leuke ervaring is geweest voor alle deelnemers. We nodigen alvast iedereen uit om volgend jaar weer deel te nemen aan de geluksweek!

Onder de deelnemers bevonden zich ook een aantal personen die een vlog voor de geluksweek bijhielden. Om een kleine impressie van onze wandeling te geven, kun je deze vlog terugkijken via onderstaande link. Het gedeelte over de gelukswandeling start bij minuut 5:11.