Het rad van beweging

Maandag 21 Maart was het weer zover een nieuwe activiteit in het atrium (centrale hal) van Wissehaege. De activiteit ‘draaide’ om het rad van beweging, een kleurrijk rad met kleurrijke muziek. De opkomst was weer groots en het enthousiasme van de deelnemers nog groter. Benieuwd waar de studenten de bewoners de volgende keer mee gaan verrassen.

De 10 PAC studenten hebben zich deze maand weer hard ingezet, ze hebben hun creativiteit volop gebruikt. Met het thema Lente in het achterhoofd, dachten de studenten vooral aan kleuren en vrolijke muziek. Daarom regelde zij een rad met daarop 6 verschillende kleuren bij elke kleur zochten zij een liedje waarin de kleur terug kwam. Denk aan ‘vandaag is rood’ van Marco Borsato, ‘met je blauwe ogen’ van Django Wagner of ‘purple rain’ van Ali Campbell. Het rad werd gedraaid en van de desbetreffende kleur waar het rad op bleef hangen werd het bijpassende lied ingezet.

Succes van de activiteit:

De gekozen liedjes paste goed bij de doelgroep, in de pauze zongen zij dan ook enthousiast verder met het lied ‘Wij houden van oranje’ van André Hazes. Ook na afloop van de activiteit werd er door enkele deelnemers nog vrolijk doorgezongen. De Bewoners van Vitalis Wissehaege hebben hun portie beweging weer gehad en geven aan uit te kijken naar de volgende keer.