PAC Den Bosch beweegt in het oranje

Danielle Verhulst & Marieke Obbes, ’s-Hertogenbosch, 09-05-2016

Week 16 stond in het teken van de gezondheid, waarbij de tweedejaars-studenten in wijk Noord een afwisselend programma voor alle klassen van BS de Haren hebben georganiseerd. De week werd afgesloten met de Koningsspelen in alle wijken van ’s-Hertogenbosch waar alle tweedejaars PAC studenten een programma draaide met een oranje tintje.

Gezondheidsweek

De week werd geopend met gezamenlijk dansen op het schoolplein. Hier deden de kinderen, leraren en studenten de HUPSAKEE om de week knallend te openen. Verder werden de kinderen gedurende de week gestimuleerd om water te drinken en aan hun gezondheid te denken. Iedere ochtend werd er in de klas een filmpje getoond met het thema van de dag. Het thema was gekoppeld aan de beweegactiviteit die deze dag zou plaatsvinden. De tweedejaars-studenten hadden op de maandag en donderdag voor iedere klas een halfuur bewegen uitgezet en in samenwerking met de GGD voedingslessen op dinsdag en woensdag geregeld. Op donderdag werd de week afgesloten met een piepjestest waar de snelste leerlingen van de klas en de tweedejaars-studenten streden om de prijs ‘snelste van de school’. De gezondheidsweek is als een succes ervaren door zowel de leerlingen als de leraren van BS de Haren.

Koningsspelen

Op 22 april j.l. stond de jaarlijkse Koningsspelen op het programma. De tweedejaars studenten gebruikten dit evenement als invulling voor één van de hoofdopdrachten. Na een aantal weken van voorbereiding was de verwachting positief. Het weer bleek ook mee te zitten waardoor het uiteindelijk een zeer geslaagde dag werd.
Elke wijk verzorgde de Koningsspelen voor een andere doelgroep. In Zuid-Oost werd de focus gelegd op de kleuters, in West op alle klassen en in Rosmalen op klas 3 t/m 8. Mede om deze reden was het aanbod van activiteiten heel divers van verklede estafettes tot aan een stormbaan in West.
De kinderen hadden de week daarvoor al met de studenten de jaarlijkse ‘Koningsdans’ geoefend waardoor de dag spetterend geopend werd met deze dans.