‘S-PORT en PAC Den Bosch starten met ‘Wandelen in de wijk

Na een intensieve voorbereiding stond op 18 mei dan eindelijk de grote opening van het ‘Wandelen in de Wijk-project’ op het programma. Wethouder Jos van Son reikte om 09:45 uur de eerste route, het wandelboekje en de stempelkaart uit aan een deelneemster in de wijk Noord, waarna deze route onder begeleiding van drie studenten met 17 senioren gewandeld werd. Achteraf was er tijd voor een kopje koffie en een speciaal gemaakte Wandelen in de wijk-taart. Om 11:00 uur waren er enkel tevreden en voldane senioren te vinden in WZC de Hooghe Clock.

Onder aanvoering van ‘S-PORT-medewerker Maaike Schneider zijn per wijk twee studenten als aanspreekpunt aan de slag gegaan met dit project. In elke wijk zijn 10 routes opgesteld, variërend van 3 tot 7 kilometer. Deze routes hebben eenzelfde begin- en eindpunt en leiden de wandelaar langs parkjes, meertjes en andere bezienswaardigheden in de wijken.

Naast de routes zijn er wandelboekjes gemaakt met oefeningen die tijdens de wandeling gedaan kunnen worden, voedingstips en –feitjes en algemene informatie over de wijk. Op verschillende startpunten in de wijken liggen routes klaar die de deelnemers gratis kunnen lenen en achteraf weer kunnen inleveren. Bij dit inleverpunt krijgen de deelnemers die een route gewandeld hebben een stempel op de stempelkaart. Deelnemers met 6 of meer stempels op de stempelkaart kunnen deze kaart opsturen naar de gemeente ‘s-Hertogenbosch en krijgen hier een presentje voor.

Zowel in de stadsdelen Noord, Zuidoost, West en in de gemeente Rosmalen is het project op 18 mei geopend. In al deze wijken liggen verdeeld over verschillende startpunten 10 routes klaar om gelopen te worden en op elk startpunt is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.