Profiling, designing and validating in lighter sports

In de laatste decennia laten sportdeelnamecijfers een (gestage) groei zien, wat voornamelijk toe te wijzen is aan de groei van recreatieve en anders georganiseerde vormen van sportbeoefening, zoals de loopsport.

De loopsport laat zich kenmerken door eenvoud van beoefening, geen vereiste van vaste specifieke sportinfrastructuur of gezelschap en waarbij een gezondheid bevorderend effect gecreëerd kan worden. De groei van de loopsport heeft ook een schaduwzijde, hardlopen kent een hoge drop-out. Hardlopers werken vaak naar een specifiek doel (evenement of afstand) toe. Zodra dit doel gerealiseerd is kan de motivatie om verder te blijven lopen afnemen of verdwijnen.

Naast deze motivationale componenten zijn fysieke componenten een belangrijke oorzaak van drop-out. Beginnende hardlopers sporten vaak zonder gedegen voorbereiding, planning en monitoring van trainingen. Een goede sporttechnische begeleiding is bovendien zelden aanwezig, waardoor de kans op drop-out door blessures toeneemt.

Lees meer over dit project >>>

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over projecten, onderzoeken en evenementen? Volg dan onze social media pagina's. Voor vragen kun je contact opnemen via:

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl