Voor iedereen een app

Binnen het project 'Voor iedereen een app' worst onderzoek gedaan naar welke (populaire) sportapp past bij welk type gebruiker op basis van doelstellingen en wensen.

Dit kan variëren van sport- en beweegstimulering, trainingsbegeleiding, gezondheidsbevordering, community building en monitoring. Gezien de complexiteit van de thematiek en het belang van een integrale aanpak is een multidisciplinair consortium samengesteld. (van hogescholen, universiteiten, kennisinstituten, gemeenten, sportbonden, brancheorganisaties en MKB’ers). De laatste vijf jaar is het gebruik van sport- en gezondheid gerelateerde smartphone applicaties exponentieel gegroeid. Grote groepen beoefenaars van individueel te beoefenen sporten zoals hardlopen, fietsen en wandelen, maken gebruik van diverse sportapps. Voor (potentiële) sporters is het echter moeilijk om een keuze te maken uit de vele duizenden apps die voor handen zijn.

Het onderzoeksproject 'Voor iedereen een App' is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over dit project >>>

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over projecten, onderzoeken en evenementen? Volg dan onze social media pagina's. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via:

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.