Student voor een dag

Studie gekozen? Probeer ‘m vooraf uit!

Verdiep je echt in een opleiding en kom er achter of het echt bij je past.

Een studie kan op papier of op een open dag interessant lijken, maar past de opleiding ook echt bij je? Je ontdekt het door je studie uit te proberen. Wie zich écht verdiept in zijn toekomstige opleiding heeft meer kans het eerste jaar te behalen. Klinkt simpel? Is het ook, word student voor één dag(deel)!

Een goede match?

Studeren aan het HBO: de werkwijze zou moeten aansluiten bij jouw niveau, maar hoe gaat het nou écht zijn? Komen jouw verwachtingen overeen met de werkelijkheid, bijvoorbeeld als het gaat om samenwerken of de verdeling theorie en praktijk? Hoe zijn de vakken, waar gaat je toekomstige studie over? Je latere beroep, heb je daar al een goed beeld van? En je leven: hoe gaat dat er straks uitzien? Hoe zijn je studiegenoten, hoe is de sfeer? Je ontdekt het tijdens proefstuderen en meelopen.

Proefstuderen in groepsverband

Je studeert met een groepje scholieren samen een dag bij een opleiding. Er wordt een speciaal programma samengesteld, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt. Meld je hier aan >>

Meelopen met een student

Je wordt een dag of dagdeel gekoppeld aan een student. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Meld je hier aan >>

Bij sommige opleidingen bestaat de mogelijkheid om in overleg een afspraak te plannen voor meelopen. Neem hiervoor contact op met de opleiding waar jij in geïnteresseerd bent.

“Fysiotherapie leek me leuk en boeiend. Tot ik ontdekte dat je dan eigenlijk steeds mensen moet aanraken. Ik ben na twee maanden geswitcht van studie. Achteraf stom dat ik me niet wat meer verdiept had in de studie.”

“Ik wilde iets met kinderen en twijfelde tussen pabo en pedagogiek. Na een dagje meelopen wist ik het zeker. Ik wil voor de klas staan. Dat maakt mij happy.”