Commercieel

Commercieel

Sfeerafbeelding Fontys

Apple, Coca Cola, Nike, Google, Youtube… al deze merken ontwikkelen regelmatig nieuwe producten en werken dagelijks aan hun imago en naamsbekendheid. Je zou misschien zeggen: een goed product verkoopt zichzelf, maar er komt veel meer bij kijken. Marktonderzoek, marketing, communicatie en relatiebeheer bepalen voor een groot gedeelte het succes.

Je kunt bij Fontys kiezen voor een brede commerciële economie opleiding maar je kunt je ook specialiseren in een bepaalde branche of interessegebied. Heb jij bijvoorbeeld interesse in de digitale wereld en nieuwe media, dan zou de opleiding Digital Business Concepts iets voor jou kunnen zijn. De opleiding International Fresh Business Management is specifiek gericht op management, marketing en logistiek in de groen-, food- en verswereld.

Als jouw passie meer ligt in de evenementen, muziek en entertainmentbranche, dan is er de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies waarmee je jezelf kunt specialiseren in het verkopen van creatieve concepten voor deze branche. Tijdens de opleiding Leisure Management leer je concepten te bedenken en uit te werken voor organisaties die zich richten op de vrije tijd van consumenten.

Lijkt het je leuk om nieuwe producten of diensten te bedenken, of de verkopen van een bedrijf te verhogen? Maar weet je nog niet precies welke kant je op wilt? Dan is de opleiding commerciële economie in Tilburg misschien wat voor jou.

Er zijn ook drie sterk internationaal gerichte opleidingen waarbij jouw talenknobbel uitstekend van pas kan komen. Bij International Marketing leiden we je op tot commercieel econoom in een internationale omgeving. Als je liever op internationaal niveau nieuwe producten en concepten bedenkt ben je bij International Marketing and Management aan het juiste adres.

De opleiding SPECO Sportmarketing leidt je op voor een baan in de brede wereld van de sportbusiness. Je hoeft zelf geen actief sporter te zijn maar je hebt wel affiniteit met sport en een commerciële instelling. Ben jij een topsporter en wil je sport combineren met een studie? De Johan Cruyff Academy Tilburg is inhoudelijk gelijk aan SPECO Sportmarketing en is zo georganiseerd dat topsport en studie prima samen gaan.

Bij de opleiding International Lifestyle Studies leiden we je op voor het diploma Trend Research & Concept Development in Lifestyle. Tijdens deze commercieel georiënteerde opleiding leer je zelf nieuwe trends te ontdekken en op basis daarvan concepten te ontwikkelen voor de sectoren health, food, human movement, leisure, appearance en living.

Ook kun je jezelf specialiseren in de dynamische Retail- of fastfood branche. Bij de opleiding Small Business & Retail Management word je opgeleid als leidinggevende binnen deze branche. Deze opleiding zorgt dat je specifiek kennis op kunt doen op het gebied van o.a. Retail marketing, storemanagement, assortiment en promotie, organisatiemanagement en conceptontwikkeling.