Financieel-economisch

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Ben jij gek op cijfers? En lijkt het je leuk om klanten en het management
te adviseren over uiteenlopende financiële vraagstukken?
Dan past een financiële opleiding bij jou.

Bij Fontys hogescholen kennen we 3 financiële opleidingen, namelijk de opleiding Accountancy, de opleiding Finance & Control en de opleiding Finance, Tax and Advice.

Vakken die aan bod komen bij de financiële opleidingen zijn: bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, verschillende vakken recht, algemene economie, management en organisatie en verschillende belastingvakken. Daarnaast leer je ook presenteren en een adviesgesprek voeren. En natuurlijk is er vollop aandacht voor het werken met de nieuwste ICT-tools.

De beroepsperspectieven zien er voor alle financiële opleidingen prima uit. De financiële sector is ondanks de crisis gegroeid en belangrijker geworden. Je kunt gaan werken in het bedrijfsleven, bij de overheid, advieskantoren, (recht)banken en de belastingdienst. Daarnaast ben je als financial nooit uitgeleerd en doorstuderen komt regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan de RA of AA titel voor de accountant of de RC titel voor de bedrijfseconoom.

Goed om te weten

De opleiding Finance & Control heette voorheen Bedrijfseconomie.

De opleiding Finance Tax and Advice kent twee afstudeerrichtingen, namelijk de afstudeerrichting Finance en de afstudeerrichting Tax.