Logistiek

Logistiek

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

De dynamische wereld van Logistiek! De uitdaging ligt in het slim organiseren en managen van alle goederen- en informatiestromen zowel in als tussen bedrijven. Als je voor Logistiek kiest, ben jij diegene die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van het primaire bedrijfsproces tegen acceptabele kosten, waarbij de klantafspraken nagekomen worden.

Hoe zorg je ervoor dat alle onderdelen op tijd aanwezig zijn om het beloofde “vandaag voor 16uur besteld, morgen voor 11:00uur geleverd” waar te kunnen maken, ook economisch? In de Logistiek draait alles om de balans tussen kosten en service naar de klant toe. Wie wil tegenwoordig lang wachten op zijn producten? Hiervoor is het wel noodzakelijk, dat alle logistieke processen goed verlopen. Jij wordt dus de ontwerper, organisator en manager van de opslag-, productie- en distributieprocessen. Hiervoor moet je uiteraard samenwerken met mensen van verschillende afdelingen of bedrijven. Alleen zo bereik je, dat er rekening gehouden wordt met ieders mogelijkheden, eisen en wensen. Denk hierbij aan kwaliteit, prijs of ook levertijden.

Logistiek heeft dus enerzijds te maken met het optimaliseren van processen maar anderzijds moet men ook heel goed met elkaar communiceren.

Logistiek … dat is dynamiek!