Ondernemerschap

Ondernemerschap

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Succesvol ondernemen kan je leren! Heb je altijd al gedroomd van het opzetten of overnemen van een bedrijf? Of wil je (doorgroeien naar) een leidinggevende functie in de retailbranche of midden- en klein bedrijf (MKB)? Dan is ondernemerschap wel wat voor jou.

Bedrijven zijn altijd op zoek naar gedreven medewerkers die breed inzetbaar zijn en de touwtjes in handen kunnen nemen. Die een houding hebben van zelfstandigheid,lef en creativiteit.
Kan jij goed samenwerken, communiceren en onderhandelen? Breng jij mensen in beweging? En wil je ideeën omzetten in concrete vernieuwingen? Dan hoeven wij je niet te vertellen dat het ondernemerschap in je bloed zit.

De kans op slagen als zelfstandig ondernemer of als manager in een bedrijf vergroot je met de juiste kennis, vaardigheden én een gedegen voorbereiding. De volgende opleidingen helpen je daarbij:
•Tweejarige Associate degree (Ad) Small Business and Retail Management
•hbo-bacheloropleiding Ondernemerschap & Retail Management
•hbo-bacheloropleiding Bedrijfsmanagement MKB (Midden- en Kleinbedrijf)

Hierbij richt ORM zich meer op de dienstverlening, retail en handel (specialistisch) en BMKB meer op de technische en logistieke sector en productiebedrijven (breed). De tweejarige Associate degree van ORM richt zich met name op leidinggevende functies in de retail- en fastfoodsector en binnen midden- en kleinbedrijven.

Naast het trainen van je ondernemersvaardigheden geven we je inzicht in commerciële, financiële, organisatorische en logistieke processen. Je leert meer over de samenhang tussen de processen en hoe je deze moet sturen om je doelen te realiseren. De vele praktijkopdrachten én het werken in een bedrijf dragen bij tot een succesvolle voorbereiding op het ondernemerschap.