Gezondheidszorg

Ben jij iemand die zich volledig wil inzetten voor het welzijn van een ander? Wil jij mensen helpen met lichamelijke en/of psychische klachten? Hen leren daarmee om te gaan en vooruit te helpen? Denk dan eens aan een functie in de gezondheidszorg. Als je zeker weet dat je ‘iets’ met gezondheidszorg wil, lees dan verder, want Fontys biedt meer.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Gezondheidszorg is op de eerste plaats mensenwerk. Elke patiënt of cliënt is anders, vraagt een specifieke benadering en behandeling. Leeftijd, culturele en sociale achtergrond, maar ook de psychische en lichamelijke gesteldheid spelen een rol. Natuurlijk is de kwaliteit van zorg voor iedereen even belangrijk.

Je werkt niet alleen

In de gezondheidszorg werk je niet alleen. Vaak zijn meerdere specialisten en ondersteuners betrokken bij het wel en wee van een patiënt. Zij doen allemaal een beroep op elkaars kennis en kunde. Goed teamwork is dus een essentieel aspect van het beroep. Naast jouw patiënten en hun familieleden heb je ook te maken met collega’s, artsen, specialisten en andere paramedici. Ook al beheers je feilloos de theorie, sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk voor het goed uitoefenen van je beroep. Daarom is er binnen de opleidingen veel aandacht voor praktijktraining en werk je veel samen met medestudenten.

Voortdurend verbeteren van zorg

Het werk blijft niet beperkt tot het verhelpen en voorkomen van klachten. Een belangrijk doel van de gezondheidszorg is het voortdurend verbeteren van de zorg. Dat doe je op basis van onderzoek en ervaringen, samen met je collega’s. Dit maakt jouw werk uitdagend en zorgt voor diepgang.