Sprint naar content

Het programma

Het programma

Welkom bij Fontys!
Onze studenten vertellen je meer over hoe zij de juiste keuze hebben gemaakt.

Per ronde bieden we vijf activiteiten aan. Bekijk hieronder welke dat zijn en kies alvast je top 3. Je volgt 1 activiteit per ronde.

Presentatie ‘leren kiezen’

Tijdens de presentatie ‘Leren Kiezen’ staan we stil bij het studiekeuzeproces. - Hoe maak je een studiekeuze? - Welke stappen horen hierbij? - Welke keuzestijl heeft jouw voorkeur? We nemen je mee in het ‘leren kiezen’. Aanwezige studenten vertellen hun eigen ervaringen. De studiekiezers (maar ook zeker hun ouders) zullen met nieuwe inzichten en slimme tips verder kunnen in hun studiekeuzeproces.

Workshop Menstypes

In een groep van 8 leerlingen ga je in deze workshop bekijken welk persoonstype het beste bij jou past: ben je bijvoorbeeld creatief? Of heel erg ondernemend? Houd je van werken met gereedschappen of wil je graag mensen helpen? In deze workshop ga je hierover duidelijkheid krijgen. Dit gaat je helpen met het kiezen van een juiste studie.

Workshop Talent

Met een talent wordt een eigenschap bedoeld die bij iemand zeer goed is ontwikkeld. Als je je talenten kunt inzetten zal je dat energie geven. De ene persoon is goed in organiseren, de ander in ontwerpen of in communiceren. Wil je weten wat jouw talenten zijn? In een groep gaan we d.m.v. een interactief spel aan de slag met het in kaart brengen van jouw talenten. Dit gaat jou helpen bij het maken van een studiekeuze.

Presentatie De overstap naar het Hoger onderwijs

Studeren aan het HBO, hoe is dat? Wil je graag informatie over de verschillen tussen Bachelor, Associate Degree en Master, en tussen mbo, hbo en wo? Hoe is de toelating geregeld? Wat is propedeuse en bindend studie-advies? Tijdens deze presentatie worden o.a. deze zaken toegelicht.

Studiekeuzecafé

In het studiekeuzecafé kun je je vragen stellen aan een studiekeuze-adviseur en/of student m.b.t. het studeren aan het HBO en het maken van een studiekeuze.