Sprint naar content

Op welke manier is deze minor voor jouw opleiding van meerwaarde?

Met de minor ‘Beweegontwerper'’ kun jij je als professional onderscheiden van anderen. De voorbeelden hieronder geven aan wat de meerwaarde is van deze minor voor jou als professional:

OpleidingMeerwaarde
ALOAls docent Lichamelijke Opvoeding heb je een cruciale rol in de beïnvloeding van het sport- en beweeggedrag van leerlingen. Je begeleidt hen in de brede zin naar een gezonde en actieve leefstijl. In deze minor ontwikkel je kennis op het gebied van bewegend leren, design thinking en leer je wat de mogelijkheden zijn om met technologie een bijdrage te leveren aan een gezonde actieve leefstijl van leerlingen en hoe je jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten binnen én buiten de muren van de gymzaal.
CommunicatieWaar je ook bent of wat je ook doet, communicatie is overal. Zonder communicatie komen we nergens. De beste ideeën kunnen worden bedacht, maar als deze niet op de juiste manier gecommuniceerd worden heeft een bedrijf of organisatie er nog maar vrij weinig aan. Als communicatieadviseur is het belangrijk om in te spelen op de actualiteit. Een actievere levensstijl, technologie en innovatie worden in de toekomst steeds belangrijker. Door middel van deze minor leert een communicatiestudent om daar op een creatieve manier over na te denken en bij te dragen aan innovaties in dit gebied.
Engineering / MechatronicaApparaten bestaan tegenwoordig uit aan elkaar gekoppelde intelligente systemen, waarmee wordt bijgedragen aan het makkelijker, veiliger en aangenamer maken van het leven. Jouw opgedane kennis en ervaring op dit gebied kun je in de minor Beweegontwerper inzetten en verder ontwikkelen bij het ontwerpen van oplossingen voor complexe vraagstukken. Jouw technische kennis komt bij het ontwikkelen van prototypes als geroepen. Bovendien maak je kennis met sectoren waar je als engineer niet snel terecht zal komen.
FysiotherapieEen fysiotherapeut heeft als opdracht mensen te helpen om pijnvrij te bewegen en zoekt uit hoe klachten in de toekomst kunnen worden vermeden. Hoewel klachten of ongemakken vaak zijn bestreden tijdens de behandeling, zijn preventieve activiteiten voor patiënten soms moeilijk in te passen, omdat het hen aan kennis en inzicht ontbreekt. Na deze minor ben je in staat om met behulp van technologie (preventieve) interventies te ontwikkelen waarmee blessureleed of beweegklachten bij patiënten kan worden gereduceerd.
ICTIn de huidige samenleving is het niet meer weg te denken. Door technologische ontwikkelingen speel jij daarin, in toenemende mate, een sleutelrol. In deze minor ben jij de verbindende schakel in het creatieve proces tussen ideeën op het gebied van bewegen en de technologische implementatie daarvan.
Industriëel product ontwerpen / Werktuigbouwkundehet ontwerpen van producten, van schets tot werktekening is jouw expertise. Een onmisbare expertise als de oplossingen ook écht werkelijkheid moeten worden en een waardevolle bijdrage aan een ontwerpteam. In deze minor maak je als ontwerper kennis met andere ontwerpmethoden zoals Design Thinking om met jouw ontwerpen nòg meer impact te bereiken in de samenleving.
LerarenopleidingenIn het onderwijs is technologie niet meer weg te denken. Het doet echter, in vergelijking met andere sectoren, maar langzaam zijn intrede. Soms zijn technologische oplossingen niet in lijn met de leerdoelen of zijn ze simpelweg te ‘smal’ om een echte bijdrage te leveren aan de (leer)prestaties van leerlingen. In de minor Beweegontwerper leer je hoe je samen met andere disciplines de brug kunt slaan tussen enerzijds de technologische mogelijkheden en anderzijds de dagelijkse praktijk van het onderwijs.
PABOAls leerkracht ben je degene die kinderen in de meest vormende fase van hun leven begeleidt. Niet alleen breng je kinderen kennis en vaardigheden bij, ook wil je hun nieuwsgierigheid prikkelen. In deze minor ontwikkel je kennis op het gebied van bewegend leren, design thinking en leer je hoe je met technologie leerprocessen van leerlingen nog meer kunt prikkelen en hoe je innovaties binnen je school te weeg kunt brengen.
PodotherapieGezondheid en bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is groeiende bewustwording dat technologie de zorg kan verbeteren voor cliënten, het dienstenaanbod van podotherapeuten kan uitbreiden en de toegankelijkheid van podotherapeutische zorg doet toenemen. Technologische innovatie wordt daardoor in toenemende mate een waarborg voor groei van podotherapiepraktijken. Deze minor leert jou de vaardigheden zodat jij de cliënt kunt voorzien in de groeiende behoefte naar een actieve en gezonde leefstijl
Social StudiesAls sociaal werker ben je nieuwsgierig, flexibel en wil je graag mensen uit verschillende lagen van de samenleving helpen. Je helpt hen bij het nemen van regie in hun eigen leven. Dit alles onder invloed van soms ingrijpende maatschappelijke ontwikkelingen. De minor Beweegontwerper helpt je bij het begeleiden van mensen of groepen uit de samenleving met speciale beweegbehoeftes. Je ontwikkelt programma’s waarmee met behulp van technologie het welzijn van deze groep en het individu wordt beïnvloed.
SportkundeAls Sportkundige staat het stimuleren van een gezonde leefstijl centraal. In deze minor ontwikkel je jezelf niet alleen tot een beweegprofessional, maar kun je kennis over de invloed van bewegen op de gezondheid of cognitie inzetten als sportmanager, buurtsportcoach, gezondheidsmanager of beweeg- en leefstijlcoach.
Toegepaste NatuurwetenschappenMet de opleiding Technische Natuurkunde word je breed opgeleid en leer je hoe je vanuit jouw achtergrond kunt bijdragen aan een gezonde leefwereld voor mensen. De minor Beweegontwerper sluit hier naadloos op aan en bied je bovendien de gelegenheid om je major verder uit te diepen. Dit doe je door jouw kennis en ervaring in een multidisciplinair team in te zetten om slimme oplossingen te ontwikkelen op het gebied van sport en onderwijs.
Toegepaste psychologieIn de opleiding Toegepaste Psychologie leer je hoe je menselijk gedrag op praktische wijze kunt beïnvloeden. Je ontwikkelt vaardigheden en psychologische kennis waarmee je mensen kunt ondersteunen, coachen en begeleiden. Deze vaardigheden en kennis kun je tijdens de minor Beweegontwerper inzetten om in de praktijk en in samenwerking met andere disciplines, slimme oplossingen te ontwikkelen voor de sport of het onderwijs. Je leert hoe je jouw expertise kunt inzetten om echte veranderingen in het werkveld te realiseren.